Tv Kanalında Evlenen Sağır ve Dilsiz Çifte Yaşlılar Derneği'nden Eşya Yardımı Sürprizi - Son Dakika
Güncel

Tv Kanalında Evlenen Sağır ve Dilsiz Çifte Yaşlılar Derneği'nden Eşya Yardımı Sürprizi

Kocaeli'nin Darıca İlçesi'nde oturan ve bir evlenme bprogramında tanıştıktan sonra evlenen, ancak evlerinde çekyat ve basit birkaç eşyanın dışında hiçbirşeyleri olmayan konuşma ve işitme engelli çifte Darıca Yaşlılar Derneği sahip çıktı.

17.09.2014 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Darıca İlçesi'nde oturan ve bir evlenme bprogramında tanıştıktan sonra evlenen, ancak evlerinde çekyat ve basit birkaç eşyanın dışında hiçbirşeyleri olmayan konuşma ve işitme engelli çifte Darıca Yaşlılar Derneği sahip çıktı. Dernek, yeni evlilere eksik olan tüm ev eşyalarını alıp teslim etti. Darıca'nın Bayramoğlu Mahallesi'nde oturan ve ve bir TV programında (Fox Tv) tanıştıktan sonra geçtiğimiz hafta evlenen Darıcalı engelli çifte Darıca Yaşlılar Derneği süpriz yaptı. Maddi sıkıntı yaşayan ve engelli oldukları için iş bulamayan çiftin bir çok ev eşyasının eksik olduğunu öğrenen Yaşlılar Derneği, bunları temin edip evlerine götürdü. Genç çift habersiz olarak alınan eşyaları götürünce gözlerine inanamadı.

HALASININ EVİNDE KALIYORLAR

Evlenme programında tanışıp hayatını birleştiren Merve (22) ve Özbey Ülker (26) çifti, televizyon ekranlarında gerçekleşen düğün törenlerinde izleyicilere duygu dolu anlar yaşatmıştı. İkisi de engelli olan genç çift muratlarına ermesine rağmen duyma ve işitme engelli olmalarının yanı sıra karşılarına birçok ekonomik engel daha çıktı. Engellerinden dolayı iş bulamadıkları için çalışmayan, hiç eşyaları olmayan ve ev de tutamayan çift, mecburen Özbey Ülker'in halasının evine yerleşti.

SÜRPRİZ YAPTILAR

Engelli gencin bu durumunu öğrenen Darıca Yaşlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğiharekete geçti. Ülker çiftinin ihtiyaçlarını daha önceden tespit eden dernek yönetimi, dernek üyelerinden topladığı paralarla Çamaşır Makinesi, Bulaşık Makinesi, Televizyon, halı ve ütü gibi öncelikli ev eşyalarını alarak sürpriz yaptı. Genç çiftin yüzünü güldüren dernek yöneticileri, bu tür faaliyetleri sadece derneklerin değil, vicdanı olan herkesin yapması gerektiğini söyledi.

'MUTLULUKLAR DİLİYORUZ'

Darıca Kaymakamlığı'nın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda dosyalarını gördüklerini ve onlara bu yolla ulaştıklarını söyleyen Dernek Başkanı Kudret Sekban konuşmasına söyle devam etti

'Geçtiğimiz Cuma günü televizyonda çiftin nikahları kıyıldı. Biz de dernek olarak nikah şahidi olacaktık ama trafiğin azizliğine uğrayınca yetişemedik. Çiftin hiç eşyası yoktu. Biz daha önce gelip kendilerini ziyaret etmiştik ve neye ihtiyacı olduklarını belirlemiştik. Oğlumuzla kızımız bir televizyon kanalında tanışıp evlendiler. Bu genç çiftimize katkı yaptığımız için çok mutluyuz. Oğlumuz işsiz ve kendisine iş bulmasında da yardımcı olacağız. İnşallah en kısa sürede oğlumuza iş bulacağız.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tv Kanalında Evlenen Sağır ve Dilsiz Çifte Yaşlılar Derneği'nden Eşya Yardımı Sürprizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı
    10:23 Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı

    Ödemiş Ticaret Borsası Çok Amaçlı Fuar Alanı'nda düzenlenen fuara yaklaşık 150 firma katıldı. Kaymakam Fatih Aksoy, tarım ve hayvancılığın önemine vurgu yaparak, fuarın bölgenin tarım potansiyelini göstereceğini belirtti. Fuar, 21 Nisan'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

  • Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 3 gözaltı
    10:19 Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 3 gözaltı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen silah kaçakçılığı operasyonunda çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi, 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, 2 uzun namlulu silah, 2 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 gaz el bombası ile çok sayıda mermi bulundu. Gözaltına alınan şüpheliler işlemleri için karakola götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Advertisement