Tv Kanalları "Diyarbakır Buluşması"Nı Bin 460 Haberle 142 Saat Ekranlarına Taşıdı - Son Dakika
Güncel

Tv Kanalları "Diyarbakır Buluşması"Nı Bin 460 Haberle 142 Saat Ekranlarına Taşıdı

Tv Kanalları "Diyarbakır Buluşması"Nı Bin 460 Haberle 142 Saat Ekranlarına Taşıdı

Geçtiğimiz hafta sonu medya, gözünü Diyarbakır'da düzenlenen toplu açılış törenine dikti.

20.11.2013 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz hafta sonu medya, gözünü Diyarbakır'da düzenlenen toplu açılış törenine dikti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani'nin birlikte katıldığı törende, birçok ilke imza atılırken, Şivan Perver ve İbrahim Tatlıses'in yaptığı düet ilgi topladı. Medya Takip Merkezi (MTM), çözüm sürecinde önemli bir adım olarak lanse edilen bu buluşmanın, televizyon kanallarına yansımalarını inceledi.

16 Kasım Cumartesi günü Diyarbakır'da gerçekleşen Erdoğan-Barzani buluşmasının görsel medya ölçümlemesini yapan Medya Takip Merkezi, 16 ve 17 Kasım tarihlerini kapsayan bir haber raporu yayınladı. Buna göre, "Diyarbakır Buluşması", "Diyarbakır'da Tarihi Gün", "Diyarbakır'da Tarihi Buluşma" gibi başlıklarla duyurulan toplu açılış töreni, bin 460 haberle 142 saat süre ekranlara taşındı.

Araştırmaya göre, iki gün boyunca konu ile ilgili en fazla haber yapan TV kanalı, 128 haber spotu ile A Haber oldu. Diyarbakır buluşmasını 14 saat süreyle ekrana taşıyan kanal, süre anlamında ise en fazla yer veren ikinci kanaldı.

Aynı rapora göre Ülke TV, Diyarbakır buluşmasını süre olarak en fazla ekranına taşıyan TV kanalı oldu. Konu ile ilgili, 16 - 17 Kasım tarihleri arasında 15 saat yayın yapan Ülke TV, toplamda 75 haber spotu ile en fazla haber yapan kanallar arasında yer aldı.

Konuyla ilgili en fazla haber spotu yayınlayan diğer TV kanalları, CNN Türk (113 spot), Bugün TV (103 spot), Habertürk (101 spot) ve NTV (89 spot) olurken, süre anlamında Diyarbakır buluşmasını en fazla ekranlara getiren kanallar ise, A Haber (14 saat), Habertürk (13 saat), Skytürk 360 (12 saat) ve Kanal 24 (11 saat) olarak sıralandı.

Veriler, MTM Medya Takip Merkezi'nin 16-17 Kasım 2013 tarihleri arasında 55 TV kanalı üzerinden gerçekleştirdiği haber takip sonuçlarına göre derlendi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Tv Kanalları 'Diyarbakır Buluşması'Nı Bin 460 Haberle 142 Saat Ekranlarına Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement