Twitter Analytics Servisini Test Ediyor! - Son Dakika
Teknoloji

Twitter Analytics Servisini Test Ediyor!

Twitter Analytics Servisini Test Ediyor!

Twitter, bir süre önce kullanıma sunduğu Analytics servisi için tweet içi analiz özelliğini test ediyor.

28.11.2014 03:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Twitter, bir süre önce kullanıma sunduğu Analytics servisi için tweet içi analiz özelliğini test ediyor.

Twitter'ın test ettiği bu yeni özellik, aslında Analytics servisinin tweetlere entegre edilmiş halinden ibaret. Bu sayede attığınız tweet ile ilgili istatistiklere hızlı bir şekilde erişebiliyorsunuz. Twitter'ın mobil uygulamaları için kullanıma sunulan bu özellik, şu anda test aşamasında olduğundan Twitter, kullanıcıların sadece sınırlı bir kısmına bu özelliği açmış. Bu özelliğin aktif olduğu kullanıcılarda, tweetlerin alt kısmında "View Analytics Details" (Analiz Detaylarını Görüntüle) yazan bir bağlantı yer alıyor. Bu bağlantıya tıklandığında görüntülenme oranları, tıklanma oranları, tweetteki bağlantıya kaç kişinin tıkladığı, hatta genişletilmiş şekilde görüntülemek için kaç kişinin tweete tıkladığı gibi istatistikler görüntülenebiliyor. Bu yeni özelliği farkedenlerden biri olan Twitter'ın eski yöneticilerinden Ryan Sarver, durumu farkettikten hemen sonra aşağıdaki tweeti attı.

Whoa. Twitter is now embedding your tweet stats into your tweets! Love it pic.twitter.com/kh3x0V5BiU — Ryan Sarver (@rsarver) 27 Kasım 2014

Twitter'ın Analytics servisinin oldukça kullanışlı bir hale gelmesini sağlayacak olan bu özellik, ne zaman bütün Twitter kullanıcıları için aktif hale gelir bilinmez, ancak genel kullanıma sunulduğunda Analytics servisinin daha etkin kullanılmasını sağlayacaktır. Özellikle, Twitter üzerinden çeşitli kampanyalar yürüten markalar açısından bu özelliğin çok faydalı olacağını söyleyebiliriz.

The post Twitter Analytics Servisini Test Ediyor! appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Twitter Analytics Servisini Test Ediyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement