Twitter,Canlı Yayın Deneyimi Sunan Periscope'u Tanıttı - Son Dakika
Güncel

Twitter,Canlı Yayın Deneyimi Sunan Periscope'u Tanıttı

Twitter, kullanıcılara cep telefonu aracılığıyla canlı yayın deneyimi yaşatan Periscope'u kullanıma sundu. Uygulamayı iOS app olarak indirip denemeye başlayabilirsiniz.

28.03.2015 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz aylarda Twitter bünyesine katılan Periscope şimdi resmen kullanıcıların hizmetine sunuldu. Twitter'ın blogunda Periscope'u yaratan takımın ağzından yer alan açıklamada;

"Bir yılı aşkın bir süre önce başkasının gözünden dünyayı keşfetme fikrine hayran olduk. Ukrayna'da bir protestocunun gözüyle görmek nasıl olurdu? Ya da Kapadokya'da sıcak hava balonundan gün doğumunu izlemek? Bu çılgınca gelebilir, ama biz ışınlanmaya yakın bir şey yaratmak istedik. Olayları ve yerleri keşfetmenin bir çok yolu varken, biz bir yeri o anda canlı video aracılığıyla yaşamaktan daha iyi bir yol olmadığına inandık. Bir resim bin kelimeye değer olabilir, ancak canlı bir video seni alıp anında o yere götürüp çevreyi gösterebilir" dendi.

Açıklamanın devamı blogda şu şekilde yer aldı:

"Yayınlarınızı adlandırabildiğiniz gibi, onları kimin izleyebileceğine de karar verebilirsiniz.

Yayıncılar için, Periscope başkalarıyla deneyimlerinizi paylaşmanıza imkan sağlıyor. Bir tuşa basıyorsunuz ve takipçileriniz sizin hayatta olduğunuzu anlıyor. Kızınızın ilk adımlarına veya önemli bir olaya tanık olduğunuzda Periscope size izleyiciler ve paylaşılmış bir deneyimin gücünü sunuyor. Çoğu mobil yayın aracı, hiçbir canlılık hissi taşımıyor. Periscope'taki yayıncılar izleyicilerine direkt olarak bağlıdırlar. Varlıklarını ve etkileşimlerini hissetmeleri mümkündür. Periscope'ta yayınlanmak, yanıp sönen bir kırmızı noktadan daha fazlası anlamına gelir.

İzleyiciler için, Periscope adeta yeni gözler ve kulaklar verir. Dünyayı gezmek ve dünyayı başkalarının gözünden görmek. Onların duyduklarını duyup, gördüklerini görüp hissettiklerini hissetmek. Bir yayını izlemek, televizyon izlemek gibi pasif bir aktivite değildir. Periscope üzerinde izleyiciler yayıncılara mesaj atabilir, ekrana dokunarak sevgilerini (kalp gönderme yoluyla) ifade edebilir ve böylelikle yayıncıları etkileyebilirler.

Periscope konusunda bizi en çok heyecanlandıran şey, bir şeyi kendi gözlerinizle görebilme gücüdür. Bir sıcak hava balonunda birini Sonoma Vadisi semalarında dolaşırken gördük, Ferguson, Missouri'deki "Eller Yukarda, Vurma" protestolarına, San Fransisco'da çıkan korkunç yangına ve izleyicilerin isteklerini çalan bir piyanistin canlı performansına tanık olduk.

Biz Periscope'u her zaman şu an olan bir şeyin kalp atışı görseli olarak hayal ettik. Twitter'daki arkadaşlarımız da aynı şeyi hissetmiş olacak ki, Ocak ayında bu vizyon üzerinde beraber çalışmaya karar verdik.

San Francisco'da bulunan küçük bir takımla birlikte Periscope'u ayrı bir ürün olarak üretmeye devam edeceğiz. Twitter sizi anında, sohbet içeren ve özgür bir deneyimle insanların, mekanların ve etkinliklerin daha yakınına getiriyor. Biz Periscope'un bu misyonu, insanlara yakınlarındaki ve uzaklarındaki dünyayı deneyimleme ve paylaşma yolu temin ederek daha da iyi bir şekilde gerçekleştireceğine inanıyoruz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Twitter,Canlı Yayın Deneyimi Sunan Periscope'u Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement