Twitter 'In İos Uygulaması Çöktü! - Son Dakika
Teknoloji

Twitter 'In İos Uygulaması Çöktü!

Twitter \'In İos Uygulaması Çöktü!

Punycode adlı şifreleme sistemi, Twitter'ın iOS uygulamasının çökmesine neden oldu!

17.11.2014 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Punycode adlı şifreleme sistemi, Twitter'ın iOS uygulamasının çökmesine neden oldu!

Bugün Twitter'da ortaya çıkan bug, Twitter'ın iOS uygulamasını kullanan bazı kullanıcıların başını ağrıttı. Söz konusu bug, belirli bir URL'nin zaman tünelinde görünmesi ile uygulamanın  çökmesine neden oldu. Yani zaman tünellerinde bu URL'nin olduğu kullanıcılar, bağlantıya tıklamasa da uygulama çöktü.

ASCII'nin sınırlı karakter setini görüntülemek için Unicode karakterlerinin şifrelenmesini sağlayan "Punycode" adındaki özel yöntem ile şifrelenen URL'ler, bu buga neden oldu. İlk olarak @CPVideoMaker isimli Twitter kullanıcısı tarafından fark edilen sorun, birkaç saat içinde çözüldü. Tabi bu birkaç saat bile, sorunun internette duyulmasına yetti. Twitter'da kısa sürede bu sorunla ilgili birçok tweet atıldı. Sorun çözüldükten sonra Twitter'ın iOS depatmanında çalışan Michael Margolis (@yipe) adındaki bir yetkilinin attığı tweet de şu şekildeydi:

@SwiftOnSecurity @ow should be resolved now. Are you still seeing the issue?

— Michael Margolis (@yipe) 17 Kasım 2014

Bu sorunun ortaya çıkmasının hemen ardından Punycode yüzünden Twitter'a giriş yapamayan kullanıcılar çözümü üçüncü parti uygulamaları indirmekte buldu. ve hemen ardından da Twitter üzerinden bu sorunla ilgili şikayetlerini bildirdiler. Bunula birlikte, iOS harici platformlarda böyle bir soruna rastlanmadı.

The post Twitter 'ın iOS Uygulaması Çöktü! appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Twitter 'In İos Uygulaması Çöktü! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement