Twitter, Ofis Açmak İçin Türkiye'ye Geliyor - Son Dakika
Güncel

Twitter, Ofis Açmak İçin Türkiye'ye Geliyor

Yerel seçimler sürecinde kapatılan ve bir süre önce Anayasa Mahkemesi kararı ile yeniden erişime açılan Twitter'dan kritik bir karar geldi.

08.04.2014 15:58  Güncelleme: 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Twitter temsilcilerinin, Türkiye'de ofis açmaları konusunda TİB ve BTK yetkilileri ile görüşmek için bu ay ortalarında Türkiye'ye geleceklerini söyledi.

"BÖYLE BİR KARAR VERİLMESİ SÖZKONUSU DEĞİL"

Elvan, Meclis'te gazetecilerin, "Türkiye Barolar Birliği'nin Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Youtube'a erişimin engellenmesinin kaldırılması için Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı bireysel başvuruyu" sormaları üzerine, Anayasa Mahkemesi'ne kişisel başvuru hakkının, yargı süreci tamamlandıktan sonra sözkonusu olabildiğini söyledi. Bakan Elvan, "Ama şu anki uygulama, yargı süreci tamamlanmadan böyle bir karar verilmesi sözkonusu oldu. İkincisi de İçtüzük'te yapılan değişiklik... Dün Bülent bey bahsetmişti. Normalde böyle bir başvuru geldiği zaman bir aylık süre var. Adalet Bakanlığı'ndan görüş soruluyor, o görüş geliyor, o görüşten sonra bir değerlendirmede bulunuyor. O süre de uygulanmadı" dedi.   

"NİSAN AYI ORTALARINDA GELECEKLER"

"Yotube ve Twitter'ın burada temsilcileri var. Türkiye'de ofis açmalarının sizin bakanlığınız üzerinden mi olması gerekiyor?" sorusu üzerine Elvan, "Gelecekler. Twitter, TİB ve BTK'ya gelecek, görüşecekler arkadaşlarla. Görüşmeler devam ediyor" dedi.

Elvan, bir gazetecinin "ofis açılması konusu" sözleri üzerine, "Hepsi görüşülecek. Nisan ayı ortalarında gelecekler" diye konuştu.

20 Mart'ta Türkiye'den erişimi engellenen Twitter, Anayasa Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararının ardından 3 Nisan'da tekrar kullanıma açılmıştı. Başbakan Tayyip Erdoğan ise kararın düzeltilmesi gerektiğini kaydetmişti.

 

 

Twitter, Ofis Açmak İçin Türkiye\'ye Geliyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Twitter, Ofis Açmak İçin Türkiye'ye Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • ezo: yok öyle bedavaya vergini vereceksin bu ülkeye 38 2 Yanıtla
  • 1453 kartallar1: Başbakan boyun egmedi anayasa mahkemesi boyun eğdi kazanan başbakan oldu 31 3 Yanıtla
  • MURAT TÜRK: HELAL OLSUN SAYIN BAŞBAKANIM SANA SAĞLAM İRADEN KARŞINDA DUA EDEREK SENİ ALKIŞLIYORUM.EĞİLMEYEN LİDER 21 1 Yanıtla

Advertisement