Twitter, Şiddete Karşı - Son Dakika
Güncel

Twitter, Şiddete Karşı

Ankara'daki resmi temaslarını tamamlayan Twitter yetkilileri, İstanbul'da Basın Konseyine ziyarette bulundu.

26.06.2015 09:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Twitter Direktörlerinden Sinéad Mcsweeney kurum olarak şiddete karşı olduklarını belirtti.

Türkiye'de bulunan Twitter Avrupa Kamu Politikaları Direktörü Sinéad Mcsweeney, İstanbul Basın Konseyine ziyarette bulundu. Basın Konseyi yetkilileri ile bir görüşme gerçekleştiren Sinéad Mcsweeney; "Twitter yaşanan baskıları iyi biliyor. Türkiye, Çin Halk Cumhuriyeti ve İran dışında, Twitter'a erişim yasağı getiren, dünyadaki üçüncü ülke. içerik kaldırma talebinde bulunan ülkeler arasında ilk sırada. Ayrıca yılda 2 kez yayınlanan şeffaflık raporuna göre Türkiye'de yetkililer bizden bazı kullanıcıların IP bilgilerini istiyor. Ancak istenilen bilgiler 3.kişilerle paylaşılamaz. Bu yalnızca uluslararası adli yardım talebi ile istenirse yerine getirilebilir. Aksi bir durum söz konusu olamaz" dedi.

Konuyla ilgili olarak Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü İnternet Gazeteciliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tolga Çelik, "Öncelikli olarak diğer dünya ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de özgür bir internet ortamı sağlanması gerekir. İçerik kaldırma konusu ile ilgili olarak bir yorumda bulunmak için ise Twitter' da kaldırılan içeriğin ne ile ilgili olduğunu bilmek gerekir ancak bu şekilde net bir yargıda bulunabiliriz. Neden Türkiye, Çin ya da İran gibi daha kısıtlayıcı bir ortamın söz konusu olduğu ülkeleri dahi geride bırakarak ilk sırada yer alıyor, bunu sorgulamalıyız, bunun içinde mevcut durumu irdelememiz gerekir" dedi.

" TWİTTER OLARAK ŞİDDETE KARŞIYIZ"

Twitter politikaları hakkında bilgi veren Mcsweeney, şiddet veya hakaret içerikli twetleri engellemek için kullanıcıların kendilerine rapor edilmesinin en uygun yol olduğunu belirterek online olsa dahi tüm yazılanlar nezaket çerçevesinde olması gerektiğini kurum olarak şiddete karşı olduklarını bildirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Twitter, Şiddete Karşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement