Twitter Yetkililerinin Türkiye Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Twitter Yetkililerinin Türkiye Ziyareti

Meclis Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu başkanlığı yapan Ünüvar: (Twitter'ın şikayete konu hesapları buzlaması) "Gerçek hayatta suç olanın sanal hayatta da suç olması evrensel ilkesine uygun bir karardır"

22.04.2014 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VOLKAN KAŞİK - Meclis Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu başkanlığı yapan Necdet Ünüvar, sosyal paylaşım sitesi Twitter'ın, kişilik haklarının ve özel hayatın gizliliğinin ihlali nedeniyle şikayete konu olan bazı hesapları buzlanmasıyla ilgili "Gerçek hayatta suç olanın sanal hayatta da suç olması evrensel ilkesine uygun bir karardır" dedi.

Ünüvar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu, vatandaşların kişilik haklarının ve özel hayatlarının gizliliğinin anayasa ile güvence altına alındığını söyledi.

Hem gerçek hayatta hem de internet başta olmak üzere, basın-yayın yolu ile yapılan yayınlarda vatandaşların kişilik haklarının korunması konusunda gerekli tedbirlerin alındığını anlatan Ünüvar, bu önlemlerin alınmaya devam edileceğini ifade etti.

Ünüvar, sosyal medyanın son dönemlerde hayatın hemen hemen her alanına girdiğini belirterek bunun çok olumlu yönleri olduğu gibi maalesef vatandaşların kişilik haklarının ve özel hayatın gizliliğinin ihlali konusunda da pek çok yayının olabildiğini bildirdi.

Twitter'ın Türkiye'de 12 milyon aktif kullanıcısı olduğunu vurgulayan Ünüvar, şunları kaydetti:

"Bu sosyal medya alanı vatandaşlarımız tarafından da yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Bu kullanım esnasında pek çok mahkeme kararına konu olacak içerikler de yayınlanabilmektedir. Maalesef Twitter yakın zamana kadar bu içeriklere karşı, bunlarla ilgili mahkeme kararı alınmış olmasına karşın bazı içeriklerle ilgili işlem yapmamıştır. Bu kapsamda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının aldığı tedbirler sonrası Twitter'ın üst düzey yetkilileri Türkiye'ye gelerek görüşmeler yaptı. Bu görüşmeler sonucunda bazı ilerlemeler kaydedilmiştir, bu gelişmeleri memnuniyetle karşılıyoruz. Başkanlığını yaptığım Meclis Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu 2012 yılında geniş kapsamlı bir çalışma yaptı ve detaylı bir rapor hazırlamıştı. Bu raporda Türkiye'de de faaliyet gösteren Google, Facebook, Twitter gibi uluslararası şirketlerin Türkiye'de bir büro açmaları gerektiğine dikkati çekmiştik. Raporda belirttiğimiz hususların hayata geçmekte olmasından dolayı memnuniyet duyuyorum."

Ünüvar,  sosyal paylaşım sitesi Twitter'ın, kişilik haklarının ve özel hayatın gizliliğinin ihlali nedeniyle şikayete konu olan bazı hesapları buzlanmasıyla ilgili de "Aslında bu karar zararlı ve mahkeme kararı olan bu tür içeriklere, kişilik haklarının ve özel hayatlarının gizliliğini önlemeye yönelik bir tedbirdir. Bu gerçek hayatta suç olanın sanal hayatta da suç olması evrensel ilkesine uygun bir karardır" diye konuştu. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Twitter Yetkililerinin Türkiye Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement