TYÇP Üzerinden İşe Girişe Bile Rüşvet İsteniyor - Son Dakika
Güncel

TYÇP Üzerinden İşe Girişe Bile Rüşvet İsteniyor

TYÇP Üzerinden İşe Girişe Bile Rüşvet İsteniyor

Diyarbakır'da şebeke elemanları vatandaştan TYÇP kapsamında işe yerleştirme vaadiyle 500 TL aldığı iddia ediliyor.

17.10.2014 21:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir süreden beridir İş Kur tarafından ekonomik durumu kötü olan vatandaşların istihdamına yönelik gerçekleştirilen Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında alımların başlaması ile birlikte fırsatçılar ve dolandırıcılar da kolları sıvadı. Vatandaştan TYÇP kapsamında işe alım vaadiyle kişi başı 500 TL aldığı iddia edilen şebekeler iş başında.

Geçtiğimiz günlerde bir gurup bedensel engelli vatandaş TYÇP kapsamında kendilerini işe yerleştirme vadi ile bazı şahısların kendilerinden kişi başı 500 TL para istediğini iddia etti. İddia sahibi ve adının gizli tutulmasını isteyen engelli vatandaş, iş kur'a başvuru yapmak için gittiklerinde bekledikleri sırada bir kişinin kendini gazeteci olarak tanıttığını ve istemeleri halinde kendilerini 500 TL karşılığında işe yerleştirebileceğini söyledi.

Şahısın sözlerine itibar etmeyen engelli vatandaşlar, bu kez konuyu gerçek manada gazeteci olarak görev yapan bir şahsa ileterek durumu izah ettiler. Verilen bilgiler doğrultusunda gazeteci böyle bir şahısın medya camiasında yer almadığını ve muhtemelen dolandırılacakları bilgisini verdi.

Bunun üzerine engelli vatandaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İş-kur'un 9 ay için işe aldığı TYÇP kapsamındaki iş için başvurularımızı yapmayı beklerken yanımıza bir şahıs geldi ve kendini gazeteci olarak tanıttı. Bu şahıs kendisine 500 TL verilmesi halinde bizi işe yerleştireceğini söyledi. Biz 9 kişiydik. Adaletli bir şekilde işe yerleşeceğimize inanmadığımız için teklife sıcak baktık fakat kafamızda yine soru işaretleri vardı. Bu şahsı bir gazeteci ağabeyimize sorduk. Bu şahısın gazeteci olmadığını, bir kurumda çalışmadığını ve mesleğinin de reklamcılık olduğunu bizlere söyleyerek uyarıda bulundu. Bunun üzerine dolandırılacağımızı anlayınca vazgeçtik. Öte yandan yine bu şahıs yüzde 52 engelli raporumuzun olması halinde devlet dairelerinde kadrolu işe yerleştirebileceğini ve bunu da 15 Bin lira karşılığında yapabileceğini de söyledi. Eğer doğru ve dürüst bir gazeteciden bilgi almamış olsaydık şu anda dolandırılmış olacaktık. Bu tür zamanlarda fırsatçılar artarken mazlum halk sömürülüyor"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel TYÇP Üzerinden İşe Girişe Bile Rüşvet İsteniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement