Tzd'nin 65. Kuruluş Yıldönümü ve Ödül Töreni - Son Dakika
Ekonomi

Tzd'nin 65. Kuruluş Yıldönümü ve Ödül Töreni

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Mirmahmutoğulları: "TZD kurulduğunda 10 milyon nüfusu besleyen sizler, bugün 77 milyon nüfusu, 34 milyon turisti besliyor, 17,7 milyar dolarlık ihracat yapıyorsunuz" TZD Genel Başkanı Yetkin: "Et ve Süt Kurumu'nun mutlaka desteklenmesi, tarıma ayrılan desteklerin artırılması lazım" AA Ekonomi Muhabiri Mehtap Yılmaz da yazılı basın dalında ödüle layık görüldü.

27.06.2014 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) kurulduğunda 10 milyon nüfusa hizmet eden çiftçilerin, bugün 77 milyon nüfusa, 34 milyon turiste hizmet ettiğini, 17,7 milyar dolarlık ihracat yaptığını belirtti.

Mirmahmutoğulları, TZD'nin 65. kuruluş yıldönümü ve geleneksel ödül töreni toplantısında, 2. Dünya Savaşı'ndan hemen sonra gıda güvenliğine katkı sunmak üzere kurulan derneğin önemli bir misyon üstlendiğini ifade etti.

26 yıldır TZD Genel Başkanı olarak görev yapan İbrahim Yetkin'i tebrik eden Mirmahmutoğulları, "Çok değerli Genel Başkan ile çok güzel çalışmalar yaptık. Sizin özlük haklarınız için adeta çırpındı. Kendisini her zaman minnetle anarım. 'Yanlışa yanlış, doğruya doğru' ilkesini hayata geçiren bir başkandır. Bulanık suda balık avlamak isteyen zihniyetlerin olduğu geçiş dönemlerinde çok net politika izlemiştir" diye konuştu.

Çiftçilerin, Türkiye için çok önemli olduğunu vurgulayan Mirmahmutoğulları, "TZD kurulduğunda 10 milyon nüfusu besleyen sizler, bugün 77 milyon nüfusu, 34 milyon turisti besliyor, 17,7 milyar dolarlık ihracat yapıyorsunuz. Salt kendinize yetiyorsunuz ve salt ihracatçısınız" dedi.

TZD Genel Başkanı Yetkin de derneğin yaklaşık 10 bin üyesi bulunduğunu belirtti.

Yetkin, Toprak Koruma Kanunu'nun Türk tarımı adına "devrim" niteliğinde olduğunu ancak doğal afetler nedeniyle zor zamanlar yaşayan çiftçilerin problemlerinin devam ettiğini dile getirdi.

Hayvancılıkla ilgili gelişmelere rağmen et fiyatlarının arttığını ifade eden Yetkin, şunları kaydetti:

"Et fiyatlarına zam yaparak hayvan ithalatını zorunlu kılan bir lobi var. Zira üretimde hiçbir sıkıntı olmamasına rağmen fiyatlar yüksek. Et ve Süt Kurumu'nun mutlaka desteklenmesi, tarıma ayrılan desteklerin artırılması lazım. Türkiye'de aracıların kol gezdiği bir dönemi yaşıyoruz."

"Çiftçisini kaderine terk eden bir siyasetin karşısında olduk"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray da STK'ların iktidar ya da muhalefete destek olma görevi bulunmadığını belirterek, Yetkin'i uyguladığı dürüst politikadan dolayı tebrik etti.

Türkiye'de istihdamın yüzde 25'inin tarım sektöründen oluştuğunu kaydeden Çıray, "Bizim mücadelemiz, Türk çiftçisinin kaderini kara toprak ile mavi gökyüzü arasından çıkarmaya yöneliktir. Çiftçisini kaderine terk eden bir siyasetin karşısında olduk daima" ifadelerini kullandı.

Ödül törenine Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

-AA muhabirine ödül

Konuşmaların ardından TZD Geleneksel Tarım Ödülleri sahiplerini buldu. Yaptığı tarım haberleri dolayısıyla AA Ekonomi Muhabiri Mehtap Yılmaz da yazılı basın dalında ödüle layık görüldü. Yılmaz'a ödülünü, TZD Genel Başkanı Yetkin verdi.

Yazılı ve televizyon haberciliği dalında ödüle layık görülen diğer isimler şöyle:

Hürriyet'ten Burak Coşan, Habertürk'ten Ebru Erdoğan, Milliyet'ten Fehim Genç, Posta'dan İnci Neşeli Özoğlu ve Dünya Gazetesi'nden Hüseyin Gökçe, Kanal D'den Haluk Parlakdemir, Fox TV'den İlker Karagöz, Kanal B'den İzzet Dağıstanlı ve NTV'den Gökay Otyom. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tzd'nin 65. Kuruluş Yıldönümü ve Ödül Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement