Tzob Başkanı Bayraktar, Selin Vurduğu Ayvalık'ta - Son Dakika
Güncel

Tzob Başkanı Bayraktar, Selin Vurduğu Ayvalık'ta

Tzob Başkanı Bayraktar, Selin Vurduğu Ayvalık\'ta

TÜRKİYE Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, şiddetli yağmur sonrası sel felaketini yaşayan Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde inceleme yaptı.

02.12.2016 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜRKİYE Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, şiddetli yağmur sonrası sel felaketini yaşayan Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde inceleme yaptı.

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, dün akşamı Ayvalık'a geldi. Ayvalık Ziraat Odası Başkanı Hasan Kıtay başkanlığındaki çevre ilçelerin ziraat odası başkanlarının da katılımıyla, yağmur yağışı sonrası sel felaketini yaşayan kentle ilgili durum değerlendirmesi yaptı. Bu sabah ise yine aşırı yağmur yüzünden olumsuz etkilenen İzmir'in Dikili İlçesi'nin Kabakum Mevkii'ndeki arazileri inceledi. Ardından Ayvalık'a dönerek Altınova Mahallesi Karayel Mevkii'nde sel yüzünden zarar gören çiftçilerle görüştü. 430 koyunu telef olan Yusuf Demirbaş'ı ziyaret eden Bayraktar, telef olan hayvanlar için üzgün olduğunu söyledi. Belediye Çeşmesi Mevkii'nde zeytinci Egemen Bilir ile de görüşerek zarar gören arazide inceleme yaptı.

AFET FONUNDAN TALEPTE BULUNACAK

Afetin büyüğünün Ayvalık'ta olduğunu, can kaybı yaşanmamasıyla teselli bulduklarını söyleyen Bayraktar, "Üreticimizin beklentisi var. Banka borçları var, ertelenmesini talep ediyorlar ve kendilerine bir miktar can suyu lazım. Tekrar ekim yapacaklar. Afet fonundan bir para talepleri olacak. Onların adına bizim talebimiz olacak. Bir can suyu vermek lazım" dedi. Bayraktar, iklim değişikliğinin göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkat çekti. TARSİM'i hatırlatan Bayraktar, "TARSİM'e şu ana kadar Türkiye'deki üreticilerimizin yüzde 10'unu dahil edebildik. Bu rakam yeterli bir rakam değil" dedi.

TÜM MEYVELER İÇİN SİGORTA TALEBİ

Birçok ürünü TARSİM kapsamına alınmasını sağladıklarını belirten Bayraktar, "Zeytin ağaçları TARSİM kapsamında ama meyve değil. Bir tek kiraz TARSİM kapsamında. Bugün ben ifade edeceğim. 2017'de tüm meyvelerin TARSİM kapsamına alınmasını talep edeceğiz. Bunu büyük bir eksiklik olarak görüyoruz. Üreticinin bilgilendirilmesi ve TARSİM'in hatalarını telafi etmesi gerekli. Bir taraftan borçlar erteleniyor ama silinmiyor. Üretici bir yıl sonra bu borçları ödemek zorunda. Afet fonundan verilecek parayla zarar tazmini mümkün değil. O bir can suyu. Burada önemli olan zarar tespitinden sonra zararların önemli ölçüde tazmini. Bu da ancak ürün sigortası ile olur. Bunun için üreticilerimizin en az yüzde 40'ını ürün sigorta kapsamına sokmamız lazım" dedi.

İncelemenin ardından beraberindeki heyetle birlikte Ayvalık Ziraat Odası'nı ziyaret eden TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar'a Ayvalık'ta TZOB Yönetim Kurulu üyesi Marmara bölge sorumlusu Hüseyin Darcan, Balıkesir Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Süleyman Dönmez, Karesi Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat, Ayvalık Ziraat Odası Başkanı Hasan Kıtay, Dikili Ziraat Odası Sabri Güler, Burhaniye Ziraat Odası Başkanı Ali Duman da eşlik etti.

ÖN HASAR TESPİT SONUÇLARI ŞÖYLE

Öte yandan kentte 28- 29 Kasım arasında yaşanan aşırı yağmur nedeniyle oluşan zararla ilgili Ayvalık Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce yapılan ön inceleme sonuçları açıklandı. Büyük kısmı Karakoç Deresi'nin etrafında olmak üzere yaklaşık 7 bin 500 dönüm tarım arazisi ve 700 dönüm zeytinlik alanın sular altında kaldığı, 5 bin dönüm alanda buğday, arpa, fiğ, yonca ve İtalyan çimi ekili olduğu, geri kalan kısmın ise ekim hazırlığı yapılmış boş tarım arazisi durumunda bulunduğu açıklandı. Ayrıca ilçe genelinde 818 koyun, 29 keçi, 21 büyükbaş, 1 at, 5 köpek, 37 kanatlı hayvanın telef olduğu açıklandı.

- Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tzob Başkanı Bayraktar, Selin Vurduğu Ayvalık'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye, Trade Winds Europe/Eurasia'ya ev sahipliği yapacak
    09:51 Türkiye, Trade Winds Europe/Eurasia'ya ev sahipliği yapacak

    Türkiye, ABD liderliğindeki ticaret misyonu ve iş geliştirme forumu olan Trade Winds Europe/Eurasia'ya 16 yıl sonra yeniden ev sahipliği yapacak. İstanbul'da düzenlenecek etkinlikte 300'den fazla yerli ve yabancı katılımcı bir araya gelecek ve uluslararası ticaretin rüzgarı esecek. Etkinlik, şirketlere büyüme ve görünürlük elde etme, ABD'li firmalarla bağlantı kurma gibi fırsatlar sunacak. Türkiye'nin seçilmesi, ülkenin önemli bir pazar olduğunu ve iş dünyasına güçlü bir mesaj verdiğini gösteriyor.

  • Ergene'de Basketbol Minik Kız ve Erkek Müsabakaları Tamamlandı
    09:51 Ergene'de Basketbol Minik Kız ve Erkek Müsabakaları Tamamlandı

    Ergene Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen basketbol minik kız ve erkek müsabakaları, Ergene Belediyesi Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 8 okuldan takımların katıldığı müsabakalarda, minik sporcular kıyasıya mücadele etti. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şenol Doğramacı, müsabakaları yakından takip ettiğini ve dereceye giren öğrenci sporculara hediyelerini takdim ettiklerini belirtti.

  • Kırklareli Valisi Birol Ekici, huzurevi sakinleri ile iftar yaptı
    09:47 Kırklareli Valisi Birol Ekici, huzurevi sakinleri ile iftar yaptı

    Kırklareli Valisi Birol Ekici, Lüleburgaz Ramazan Yaman Huzurevi'ni ziyaret ederek yaşlılarla iftar yaptı. Ekici, yaşlıların bilgi ve tecrübelerinden yararlanılması gerektiğini vurgulayarak gereken saygı ve sevginin gösterilmesi gerektiğini belirtti.

  • Beyoğlu'ndaki 'kin' cinayetinde şüphelinin ifadesi: 'Oğlu 'Sefil Bilo', 'Küçük Emrah' diyerek beni aşağıladı'
    09:46 Beyoğlu'ndaki 'kin' cinayetinde şüphelinin ifadesi: 'Oğlu 'Sefil Bilo', 'Küçük Emrah' diyerek beni aşağıladı'

    Beyoğlu'nda yaşanan cinayetin şüphelisi, olayın ardından verdiği ifadede, oğlunun kendisini aşağıladığını ve amacının oğlunu öldürmek olduğunu ancak bulamayınca babasını öldürdüğünü söyledi. Şüphelinin geçmişte soyadını da değiştirdiği ortaya çıktı.

  • Erzincan'da Kuzular Anneleriyle Buluştu
    09:46 Erzincan'da Kuzular Anneleriyle Buluştu

    Erzincan'da baharın habercisi kuzuların anneleri ile buluşması renkli görüntüler ortaya çıkardı. Koyun ve kuzuların buluşma anları drone ile kaydedildi. Koyun besleyen üreticiler, kuzulama döneminde koyunları sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez anneleriyle buluşturuyor. Kuzulayan koyunlar bir süre yavrularıyla aynı mekanda bırakılıyor ve daha sonra ayrı yere konulan kuzular, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez anneleriyle bir araya geliyor. Bu duygusal ve renkli anlar drone ile saniye saniye kaydedildi.

  • ASO Teknopark A.Ş. Genel Kurulunda Seyit Ardıç Yeniden Başkan Seçildi
    09:44 ASO Teknopark A.Ş. Genel Kurulunda Seyit Ardıç Yeniden Başkan Seçildi

    Ankara Sanayi Odası (ASO) Teknopark A.Ş. olağan genel kurul toplantısında, ASO Başkanı Seyit Ardıç yeniden yönetim kurulu başkanı olarak seçildi. Toplantıda, şirketin yeni yönetim kurulu üyeleri de belirlendi. ASO Teknopark'ın, üretime yönelik bir tasarımla sanayi ile bütünleşen, yüzü sanayiye dönük bir teknopark olacağı vurgulandı.

  • Mersin'de İki Özel Bireyin 'Temsili Askerlik' Mutluluğu
    09:44 Mersin'de İki Özel Bireyin 'Temsili Askerlik' Mutluluğu

    Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşayan 50 yaşındaki konuşma engelli İbrahim Atalay ile 21 yaşındaki işitme engelli Ali Develi, askerlik yapma hayallerini gerçekleştirmek için bir günlük temsili askerlik yaptı. İlçe jandarma komutanlığı tarafından eğitim verilen ve nöbet tutan özel bireylere terhis belgesi verildi. Aileler, bu mutlu anları fotoğraflayarak ölümsüzleştirdi.

  • Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı
    09:41 Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı

    Dolar 32,3750 liradan, euro ise 34,9800 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da dolar 32,3750 liradan, euro ise 34,9800 liradan alınıp satılıyor. Önceki kapanışta dolar 32,31 liradan, euro ise 34,91 liradan satılmıştı.


Advertisement