Tzob, Yetkinin Cörüt'te Olduğunu Bildirdi - Son Dakika
Ekonomi

Tzob, Yetkinin Cörüt'te Olduğunu Bildirdi

Tzob, Yetkinin Cörüt\'te Olduğunu Bildirdi

Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, oda olarak görevlerinin başında olduğunu yineleyerek, Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin gönderdiği yetki belgesini basın mensuplarıyla paylaştı.

30.05.2013 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, oda olarak görevlerinin başında olduğunu yineleyerek, Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin gönderdiği yetki belgesini basın mensuplarıyla paylaştı.

Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, makamında düzenlediği basın toplantısında, son günlerde Ordu kamuoyunu meşgul eden, "Ordu Ziraat Odası'nın tüzel kişiliği sona erdi, kayyum heyeti atandı" şeklinde çıkan haberlere yaptığı açıklama ile son noktayı koydu.

Cörüt, "Bizi TZOB göreve getirir, TZOB görevden alır" diyerek, TZOB'un kendilerine gönderdiği 28 Mayıs 2013 tarihli yazıyı paylaştı. TZOB Genel Sekreter Vekili M. Hikmet Yavuzyiğit imzalı yetki yazısında, Ordu merkez ilçede ziraat odası faaliyetlerini yeni Ordu Ziraat Odası'nın yürüteceğini belirterek, "07 Ocak 2013 tarihinde kapatılan eski Ordu Ziraat Odası'nın kapatma işleminin iptali istemi ile Ankara 8. İdare Mahkemesi nezdinde açılan davada mahkemenin 04 Nisan 2013 tarih ve E: 2013/56 sayılı yürütmeyi durdurması kararının, TZOB Yönetim Kurulu'nda görüşülmesi sonucu, 08 sayılı karar ile, 07 Ocak 2013 tarihli birlik yönetim kurulu kararı ile kapatılan eski Ordu Ziraat Odası'nın kapatmadan önceki hukuki statüsü ile açılmasına karar verilmiştir. Durum Ordu Valiliği'ne bildirilmiştir. Mahkeme kararı gereğince 07 Ocak 2013 tarihli hukuki statüsü ile ve kayyım yönetiminde açılmasına karar verilen eski Ordu Ziraat Odası ile Ordu İlçe Seçim Kurulu'nun 11 Mart 2013 tarihli kararı ile seçim sonuçları kesinleştirilerek tüzel kişilik kazanmış bulunan yeni Ordu Ziraat Odası'nın, iki ayrı tüzel kişiliği oldu, eski Ziraat Odası'nın 07 Ocak 2013 tarihli statüsü ile yeniden açılmasının ayrı tüzel kişiliğe sahip bulunan odanızın faaliyetine engel teşkil etmeyeceği açıktır. 6360 sayılı Kanun kapsamında yeni idari yapılanma ve bu idari yapılanma kapsamında yeni oda kuruluşlarının oluşturulmasına kadar, Ordu ili merkez ilçesinde Ziraat Odası faaliyeti İlçe Seçim Kurulu'nun 11 Mart 2013 tarihli kararı ile kuruluş genel kurul sonuçları onanarak tüzel kişilik kazanmış bulunan yeni Ordu Ziraat Odası tarafından yürütülecektir" ifadeleri kullanıldı

"Ordu Ziraat Odası kanun ve mevzuatı kapsamında görevinin başındadır" diyen başkan Cörüt, "Biz göreve başladığımız tarihten itibaren üyeleriniz adına, tarım ve özellikle fındık konusunda gerekli çalışmaları yaptığımız ve yapmaya devam ettiğimiz gibi bu konuda gerek duyduğumuzda basın açıklamaları da yaptık. Gazete haberlerinde sözü edilen mahkeme kararları hakkında Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nce gerekli işlemler yapılmış olup, bu hususta valilik başta olmak üzere ilgili kurumlara gerekli bilgiler verilmiştir" şeklinde konuştu - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Tzob, Yetkinin Cörüt'te Olduğunu Bildirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement