U16 Türkiye-Fransa: 4-2 (Türkiye Ege Kupası'nda Şampiyon) - Son Dakika
Güncel

U16 Türkiye-Fransa: 4-2 (Türkiye Ege Kupası'nda Şampiyon)

U16 Türkiye-Fransa: 4-2 (Türkiye Ege Kupası\'nda Şampiyon)

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 16'ıncı kez düzenlediği Mercedes-Benz U16 Ege Kupası'nda şampiyon, finalde Fransa'yı 4-2 mağlup eden ay yıldızlı ekibimiz oldu.

24.01.2015 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 16'ıncı kez düzenlediği Mercedes-Benz U16 Ege Kupası'nda şampiyon, finalde Fransa'yı 4-2 mağlup eden ay yıldızlı ekibimiz oldu. A Grubu'nu 7 puanla lider tamamlayan millilerimiz, Manisa Mümin Özkasap Stadı'nda, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in de izlediği finalde 23'üncü dakikada Görkem, 49'uncu dakikada Alperen, 57'nci dakikada penaltıdan Cafer ve 64'üncü dakikada Ömer Faruk'un golleriyle kupaya uzandı. Fransa'nın gollerini 21'inci dakikada El Mokeddem ve 47'nci dakikada Penneteau attı. Ay yıldızlılarda Alperen, 60'ıncı dakikada kırmızı kart gördü.

Kupayı son 5 yılda finalde kaybeden Türkiye, bu sonuçla 7'nci kez şampiyon olarak 6 şampiyonluğu bulunan Fransa'yı geride bıraktı. Turnuvada Norveç'i 3-1 mağlup eden Çek Cumhuriyeti üçüncü sırayı elde etti. Şampiyonluk kupası ve madalyaları Futbol Federasyonu Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar'ın elinden alan millilerimiz büyük sevinç yaşadı. Organizasyonda millilerimizden Görkem Çelik, Fransa'dan Fortune ve Penneteau gol kralı oldu. En iyi defans U16 Milli Takım'dan Recep Yemişçi, en iyi kaleci Norveç'ten Odegard, en iyi orta saha Romanya'dan Matan seçildi.

FATİH TERİM'DEN ALKIŞ

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Ege Kupası'nı şampiyonlukla kapatan U16 Milli Takım'ı kutladı. Terim maçın ardından, "Son yıllardaki en iyi U16 Milli Takım'dan birini seyrettim. Güzel bir turnuva oldu. Organizasyonu tebrik ediyorum. Bu prestijli bir şampiyona. Böyle bir turnuvada ciddi rakiplerle oynayıp namağlup şampiyon olmak çok önemli. Çocuklarımızla gurur duyuyorum. Çok yetenekli oyuncularımız var. Bu gençlere sahip çıkma isteğimiz daha da fazlalaştı. Onları yetiştirmede çok ciddi adımlar atmalıyız. İyi eğitimcilere ihtiyacımız var. Amerika Birleşik Devletleri ve Fransa'yı geçmek kolay işler değil. Millilerimiz maçta eksik kalsa da galibiyete ulaşmayı bildi. Sonuç gençlerimiz ve futbolumuz adına umut verici" dedi. Terim, final maçının oynandığı Mümin Özkasap Stadı ve seyircilerin ilgisini de beğendiğini dile getirdi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel U16 Türkiye-Fransa: 4-2 (Türkiye Ege Kupası'nda Şampiyon) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement