Uaşak'ta İz Bırakmayan Safra Kesesi Ameliyatı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Uaşak'ta İz Bırakmayan Safra Kesesi Ameliyatı Yapıldı

Uaşak\'ta İz Bırakmayan Safra Kesesi Ameliyatı Yapıldı

Uşak Devlet Hastanesi tıp alanındaki gelişmeleri yakından takip ederek en güncel yöntemlerle hastalarına hizmet sunmaya devam ediyor.

20.02.2015 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Devlet Hastanesi tıp alanındaki gelişmeleri yakından takip ederek en güncel yöntemlerle hastalarına hizmet sunmaya devam ediyor.

Uşak Devlet Hastanesi hekimlerinden Op. Dr. Osman Bozbıyık, uzun yıllardır kapalı yöntemle (klasik laparoskopik kolesistektomi) 3-4 adet 1 santimlik kesiden yapılmakta olan safra kesesi ameliyatları gelişen teknoloji sayesinde artık hiç ameliyat izi bırakmaksızın yapılabildiğin söyledi.

Op. Dr. Osman Bozbıyık; "uygulanan bu yöntem sayesinde hastalarda ameliyat sonrası görülebilen ameliyat izi kalmamakta daha az ağrı hissetmekte ve daha hızlı günlük hayatlarına dönmektedirler. Dünyada ilk defa 2007 yılında uygulanmış olan yöntem Türkiye'de ilk defa Ege Üniversitesi Hastanesi'nde uygulanmış ve halen sadece referans hastanelerde uygulanmaktadır. Uşak Devlet Hastanesi'nde uygulanan bu yöntem sayesinde hastalarda ameliyat sonrası görülen ameliyat izi kalmamaktadır. Hastalar bu yöntem ile klasik kapalı (laparoskopik) safra kesesi ameliyatına nazaran ameliyat sonrası daha az ağrı hissetmekte ve daha hızlı günlük hayatlarına dönmektedirler. Hastaya hem estetik açıdan hem de operasyon sonrası iyileşme dönemini kısaltması açısından avantaj sağlamaktadır. Göbek deliğinden yapılan tek kesi ile safra kesesi ameliyatı (SILS kolesistektomi) artık Uşak Devlet Hastanesi'nde de rutin olarak uygulanmakta ve bu yöntem sayesinde iz bırakmayan ve daha az ağrılı safra kesesi ameliyatları şehrimizde de başarıyla gerçekleşmektedir" dedi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uaşak'ta İz Bırakmayan Safra Kesesi Ameliyatı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement