Üç Başlıkta Donald Trump'ın Kurultay Konuşması - Son Dakika
Dünya

Üç Başlıkta Donald Trump'ın Kurultay Konuşması

Üç Başlıkta Donald Trump\'ın Kurultay Konuşması

Demokrat rakibi Hillary Clinton ve Başkan Barack Obama'nın geride kalan 8 yıllık iktidar dönemine yüklenen Trump'ın mesajı "Amerika'yı tekrar büyük güç yapalım" idi.

22.07.2016 09:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrat rakibi Hillary Clinton ve Başkan Barack Obama'nın geride kalan 8 yıllık iktidar dönemine yüklenen Trump'ın mesajı "Amerika'yı tekrar büyük güç yapalım" idi.

ABD'de Kongre oturumlarını yayınlayan kamuya ait C-SPAN televizyon kanalı, 72 boyunca kürsüde kalan Trump'ın 1972'den bu yana yapılan en uzun adaylık kabul konuşmasını yaptığını belirtti.

Ancak konuşmada somut politika önerileri değil, Trump'ın başkanlık döneminde hayata geçirmek istediği yapının ana hatları ağırlıktaydı.

DIŞ POLİTİKA

Donald Trump "Başkan seçildiğim takdirde Demokratların uygulamaya çalışıp başarısız olduğu rejim değiştirme politikalarını ortadan kaldıracağım" dedi.

Libya, Irak, Suriye ve Mısır'da uygulanan politikaların dünyayı daha tehlikeli bir hale getirdiğini söyleyerek, "Hillary Clinton Dışişleri Bakanı olduğunda IŞİD yoktu. Libya'ya müdahale ettiklerinde IŞİD yoktu" dedi.

Çin'in ekonomi politikalarının kabul edilemez olduğunu söyleyen Trump, "Çin tarihin en büyük kur manipülasyonunu yaparak ticarette avantaj sağlıyor. Bunu durduracağız" dedi.

Trump ayrıca ABD'nin mevcut ticaret anlaşmalarını da gözden geçirerek ülke için daha avantajlı bir ticaret ortamı yaratacağını vadetti.

Trump ayrıca göçü kontrol altına alabilmek adına Meksika sınırına boydan boya bir duvar inşa edilmesi vaadini de yineledi.

Donald Trump'ın kızı Ivanka da kurultayda bir konuşma yaptı ve babasının annelerin hayatını kolaylaştıracak politikaları hayata geçireceğini söyledi.

İÇ SİYASET

Trump kurultaydakilere seslenirken "Ben unutulmuş Amerikalıların sesiyim" dedi.

"Ülkemizi yeniden güvenli kılacağız, refahı ve barışı geri getireceğiz" diyen Trump, sözlerine "Cömert ve sıcakkanlı bir ülke olacağız. Ancak hukuku da her zaman gözeteceğiz" diyerek devam etti.

Cumhuriyetçi partinin geleneksel duruşuna aykırı olarak LGBT toplumunu da selamladığını söyleyen Trump, LGBT haklarının korunması için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi.

Kurultay salonundan yükselen tezahüratlar üzerineyse "Bir Cumhuriyetçi olarak sizin bu desteğinizi duymak beni çok mutlu ediyor" dedi.

Trump, başkan yardımcısı adayı Mike Pence ile birlikte partilileri selamladı.

GÜVENLİK VE SUÇ ORANI

Trump'ın vurgu yaptığı konulardan birisi de ülke genelindeki suç oranıydı.

"Bir hükümetin en temel görevi kendi vatandaşlarının can güvenliğini sağlamaktır. Bunu başaramayan hiçbir hükümet iktidarı hak etmez" diyen Trump, başkan seçilmesi durumunda ülke genelindeki suç oranını düşüreceğini vaat etti.

Trump sözlerine "Size tek bir mesajım var: Bugün ülkemizi sarmış olan suç ve şiddet çok yakında sonlanacak. 20 Ocak 2017'den itibaren güvenlik geri gelecek" diyerek devam etti.

Trump'ın konuşmasının ardından sahneye yüzlerce balon atıldı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Üç Başlıkta Donald Trump'ın Kurultay Konuşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı
    12:33 Erzincan'da maden sahasında heyelan: Bir işçinin daha naaşına ulaşıldı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen maden sahası heyelanında toprak altında kalan 9 işçiden birinin daha naaşına ulaşıldığını bildirdi. Arama çalışmaları devam ederken, daha önce de bir işçinin cenazesine ulaşılmıştı.

  • İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    12:25 İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında Ege Denizi'nde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum bildirilmediği belirtildi. Deprem, İzmir genelinde hissedildi. İzmir Valisi Süleyman Elban, deprem sonrası yapılan saha tarama çalışmalarının devam ettiğini ve ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu belirtti.

  • Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı
    11:59 Türkiye'den Gazze'ye İyilik Gemisi Yola Çıktı

    Türk Kızılay öncülüğünde temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve uyku tulumu gibi acil ihtiyaç ürünlerinin yüklendiği 9. İyilik Gemisi, Mısır'ın El-Ariş Limanı'na ulaştı. Gemiden indirilecek olan 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi, tır ve kamyonlarla Refah Sınır Kapısı'na taşınacak ve İsrail saldırıları altındaki Gazzelilere ulaştırılacak.

  • Saldırı sonrası kamera karşısına geçen Reisi ''İran, İsrail'e gücünü gösterdi'' demekle yetindi
    11:46 Saldırı sonrası kamera karşısına geçen Reisi "İran, İsrail'e gücünü gösterdi" demekle yetindi

    İsrail'in İran'a yönelik saldırısının ardından bugün kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Reisi'nin misilleme yapılıp yapılmayacağına dair bir açıklama yapması umulurken beklenen olmadı. Cuma namazı öncesinde açıklamalarda bulunan Reisi ''İran, İsrail'e gücünü gösterdi'' demekle yetindi.

  • Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası
    11:21 Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası

    İsrail'in İran'a yönelik 3 drone ile gerçekleştirdiği misilleme saldırısıyla ilgili ortaya atılan bir iddia büyük ses getirdi. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian, İran'a yapılan saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu belirterek, bu İHA'ların İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı. Dalirian'ın açıklaması akıllara "Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı?" sorusunu getirdi.


Advertisement