Üç Boyutlu Kat'ı Sanatı Sergisi Törenle Açıldı - Son Dakika
Yerel

Üç Boyutlu Kat'ı Sanatı Sergisi Törenle Açıldı

Üç Boyutlu Kat\'ı Sanatı Sergisi Törenle Açıldı

Karaman Valisi Murat Koca, Karaman HEM ve Karaman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünce ortaklaşa düzenlenen Kat'ı sanatı sergisi açıldı.

11.03.2015 09:56  Güncelleme: 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman Valisi Murat Koca, Karaman Halk Eğitim Müdürlüğü ve Karaman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünce ortaklaşa düzenlenen Kat' ı sanatı sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Belediyesi eski taş binada, Kat'ı sanatı usta öğreticisi Neşe Pekcan ve kursiyerler tarafından hazırlanan üç boyutlu Kat'ı Sanatı sergisinin açılışına Vali Murat Koca ile Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan eşleriyle birlikte katıldı. Açılışın ardından Vali Koca sergiyi gezerek, eserler hakkında Neşe Pekcan' dan bilgi aldı. Kağıt ve deriyi, oyma ve kesme yöntemiyle yapılan süsleme sanatının Karaman'a getirilmesinin kültür anlamında önemli olduğunu ifade eden Vali Koca, "Kağıt deriyi oyma ve kesme yöntemiyle yapılan üç boyutlu 'Kat'i Sanatı' ürünlerinin sergilendiği güzel bir ortamdayız. Kursa katılarak birbirinden güzel eserler ortaya koyan Karamanlı hanımefendiler sergi açılışının kurdelesini kestiler. Gerçekten yoğun bir emek zevk ürünü olan eserlerin hepsi birbirinden güzel. Ülkemizde az sayıda kursu açılan ve unutulmaya yüz tutmuş bu geleneksel sanatımızı, Karaman'a getiren ve Halk Eğitim Müdürlüğü Kat'i Sanatı Usta Öğreticisi Neşe Pekcan'a teşekkür ederim. Kursa katılanları tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi. - KARAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Üç Boyutlu Kat'ı Sanatı Sergisi Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement