Üç Kişiyi Öldüren Zanlının Yargılaması Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Üç Kişiyi Öldüren Zanlının Yargılaması Sürüyor

Üç Kişiyi Öldüren Zanlının Yargılaması Sürüyor

Konya’nın Hadim ilçesinde pompalı tüfekle cuma namazından çıkan komşularına rastgele ateş açarak 3 kişiyi öldürüp, 1 kişiyi de yaralayan zanlının yargılanmasına devam edildi.

29.05.2014 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Hadim ilçesinde pompalı tüfekle cuma namazından çıkan komşularına rastgele ateş açarak 3 kişiyi öldürüp, 1 kişiyi de yaralayan zanlının yargılanmasına devam edildi.

Üç kişinin öldürülmesi, 1 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan cinayet davasının Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine devam edildi. Duruşmaya sanık M.E, maktul yakınları ile sanık ve taraf avukatları katıldı. Zanlı mahkemede verdiği ifadede, "Olay günü balkonda alkol alıp müzik dinliyordum. Kafam iyiydi. Mehmet Ali Ayrancı bana küfür ederek, müziği kapatmamı söyledi. Ben de şuurumu kaybettim. Biraz önce temizlediğim tüfekle ateş ettim. Şuurumu kaybettiğim için diğer komşularıma nasıl ateş ettim hatırlamıyorum" dedi.

Cinayet sonrası çıkarıldığı mahkemece tutuklanan M.E, akıl ve ruh sağlığının yerinde olup olmadığı ile ilgili yaklaşık 3 ay Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde kontrol altında bulundurulmuştu. Mahkeme heyeti, zanlı M.E. ile ilgili bu hastanenin verdiği raporun gerekçesinin belirtilmediği için yeniden cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığına dair İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, 27 Eylül 2013'te Hadim ilçesi Yelmez köyünde meydana gelmişti. Camiden çıkan Mehmet Ali Ayrancı evine doğru giderken, eşinden ayrı ve yalnız yaşayan psikolojik sorunları olduğu belirtilen 8 çocuk babası M.E. evinin balkonundan av tüfeği ile ateş etmiş, vurulan Mehmet Ali Ayrancı yere düşerek olay yerinde hayatını kaybetmiş, Ayrancı'nın vurulduğunu gören oğlu Mehmet Ayrancı arkasından koşarak babasına yardım etmek istemiş, bu sırada M.E, Mehmet Ayrancı'ya da ateş etmişti. Mehmet Ayrancı'nın vurulduğunu gören amcası Nurettin Ayrancı ve yanında bulunan Mehmet Oruç da yardım etmek isterken M.E'nin tüfekle tekrar ateş etmesi sonucu vurularak yaralanmıştı. Yaralanan Mehmet Ayrancı, Nurettin Ayrancı ve Mehmet Oruç köye çağrılan ambulanslarla Hadim Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış, yaralılardan Mehmet ve Nurettin Ayrancı burada hayatını kaybetmişti. Olay sonrası bir süre direnen ve eve kimseyi yaklaştırmayan zanlı M.E. ise, jandarma ekipleri tarafından yapılan baskınla yakalanmıştı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Üç Kişiyi Öldüren Zanlının Yargılaması Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement