Üç Ülkenin Karapapakları, Gürcistan'da Bayram Yaptı - Son Dakika
Güncel

Üç Ülkenin Karapapakları, Gürcistan'da Bayram Yaptı

Üç Ülkenin Karapapakları, Gürcistan\'da Bayram Yaptı

Borçalı İçtimai Cemiyeti tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen 'Elat Medeniyet Bayramı' Türkiye, Azerbaycan ve Gürcüstan'da yaşayan Karapapaklar'ın da katılımıyla, Gürcistan'ın Borçalı Bölgesi'nin Armutlu Yaylası'nda kutlandı.

31.07.2015 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Borçalı İçtimai Cemiyeti tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen 'Elat Medeniyet Bayramı' Türkiye, Azerbaycan ve Gürcüstan'da yaşayan Karapapaklar'ın da katılımıyla, Gürcistan'ın Borçalı Bölgesi'nin Armutlu Yaylası'nda kutlandı. Kadın- erkek çocuk binlerce kişinin katıldığı bayramda üç ülkenin bayrakları dalgalandırıldı. Üç ülkeden sanatçılar konser verdi, halk oyunları ekipleri gösteri yaptı. Etkinliklerde 'Şeyh Şamil' oyunu ilgi çekti.

Gürcistan'daki Borçalı İçtimai Cemiyeti'nin daveti üzerine Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan'dan Karapapaklar Armutlu Yaylası'nda toplandı. Gürcistan Valisi Baata Hizanashvili, Gürcistan Milletvekili Qoqita Barbakodze'nin de katıldığı etkinliğe Kars, Ardahan, Sivas, Erzincan, Bursa, İstanbul'da yaşayan Karapapaklar ilgi gösterdi. Armutlu yaylasında kurulan çadırlarda kesilen büyük ve küçükbaş hayvanların etleri, dev kazanlarda ve mangallarda pişirilerek davetlilere ikram edildi.

3 ÜLKENİN BAYRAKLARI DALGALANDI

At yarışları ile başlayan etkinlikler, ata sporu güreş ile devam etti. Yaylaya kurulan platformda Türkiye, Gürcistan, Azerbaycan bayrakları dalgalandırıldı. Üç ülkeden gelen sanatçılar konserler verdi, yöresel halk oyunları ekipleri gösteri sundu. Kars yöresinde yaygın olarak oynanan 'Şeyh Şamil' oyunu büyük ilgi gördü, değeni kazandı. Etkinliğin sonunda derece alan sporculara, sanatçılara, katılımcılara ve emek verenler plaket ile kupa verildi.

'KARAPAPAK TÜRKÜ'NÜN MİLLİ GÜNÜ'

Elat Bayramına katkı sunan Borçalı İçtimai Cemiyeti Türkiye Başkanı Muharrem Yıldız, amaçlarının sadece bir araya gelip yemek yemek, müzik yapmak ve eğlenmek olmadığına dikkat çekti. Elat Bayramı'nın Borçalı Karapapak Türkü'nün milli günü olduğuna dikkat çeken Yıldız, 7 yıl önce Borçalı İçtimai Cemiyeti Başkanı Zalimxan Memmedli'nin önderliğinde, sayıları çok az bir grup tarafından kutlanmaya başlandığını anımsattı. Bayramın Gürcistan, Azerbaycan, Anadolu ve İran'da yaşayan Karapapaklar tarafından coşkuyla kutlandığını vurgulayan Muharrem Yıldız, şunları söyledi:

"Borçalı İçtimai Cemiyeti olarak tek hayalimiz vardı. O da Gürcistan devleti ile birlikte bu etkinlikleri yapmaktı. Bugün Gürcistan devlet yetkililerini de aramızda gördük. Bu nedenle de çok mutlu olduk. Onlar, bize gelecekte buraya yatırım yapmamızın önünü açtılar. İş adamlarımızı getirip bu bölgenin gelişmesi ve güzelleşmesi için cesaret verdiler. Bu nedenle teşekkür ediyoruz." - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üç Ülkenin Karapapakları, Gürcistan'da Bayram Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement