Üç Yaşında Ama Yaşadığı Acılara Kimse Dayanamaz! - Son Dakika
Yerel

Üç Yaşında Ama Yaşadığı Acılara Kimse Dayanamaz!

Üç Yaşında Ama Yaşadığı Acılara Kimse Dayanamaz!

Suriyeli 3 yaşındaki küçük Ferit'in yaşadıkları yürekleri burkuyor. Suriye'de anne ve babasını kaybeden küçük çocuk, şimdi Urfa'da emin ellerde.

13.04.2014 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriyeliler ülkelerindeki savaş nedeniyle hem kendi ülkelerinde hem de göç ettikleri ülkelerde türlü türlü insanlık dramı yaşamaya devam ediyor. Herkes gördüğü rastladığı Suriyelilere elinden geldiğince yardımcı olmaya, ellerinden tutmaya çalışıyor. Şanlıurfa Barosu Başkanı Avukat Ali Fuat Bucak da, bir insani duyarlılık örneği gösterip makamında misafir ettiği üç yaşındaki Ferit ve dedesi için çağrıda bulundu.

İşte Baro Başkanı Bucak'ın sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan yaptığı çağrı: "Ferit, üç yaşında… Annesi Babası Suriye'nin Afrin kentinde öldürülmüş. Annesi onu evdeki dolaba saklayarak kurtarmış. Şuan dedesiyle Urfa'da bir barakada yaşıyor ve annesini, babasını tanımıyor. Bu kadarla da bitmiyor. Afrin'de kaldıkları süre içerisinde elektriksiz, susuz ve aç kalmışlar. Çareyi Türkiye'ye ye gelmekte bulan Ferit'in ailesi Kürt oldukları için sınır kapısından geçemiyor. Mayınlı arazilerin arasından tel örgülerden geçerek açlıktan ölmemek için bir ülkeden bir başka ülkeye sefalete yol alıyorlar. Ve yine Kürt oldukları için Suriyeli kardeşlerimizin! Kaldığı çadır kente alınmıyorlar. Dedesi ayakkabı boyacılığı yapıyor bir meydan da, o da her şeyden habersiz dedesinin yanında o günü kurtarmaya çalışıyor. Urfa Barosu Küçük Ferit ve dedesine barınabilecekleri bir ev ile yaşamlarını idame ettirebilmeleri için dedesine iş arıyor. Bu konuda herkesin desteklerini bekliyoruz."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Üç Yaşında Ama Yaşadığı Acılara Kimse Dayanamaz! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement