Uçak Yolcularına Sanat Molası - Son Dakika
Kültür Sanat

Uçak Yolcularına Sanat Molası

Uçak Yolcularına Sanat Molası

Ressam Hikmet Çetinkaya'nın 100. kişisel sergisi Esenboğa Havalimanı'nda açıldı

31.10.2013 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ressam Hikmet Çetinkaya'nın  100. kişisel sergisi "Benim Gelinciğe Borcum Var", Esenboğa Havalimanı'nda açıldı.

TAV Galeri Ankara'daki serginin açılışı dolayısıyla Esenboğa Havalimanı İç Hatlar Terminali'nde kokteyl düzenlendi. Serginin açılışına Ankara Esenboğa Mülki İdare Amiri Hayrettin Balcıoğlu, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer ve TAV Esenboğa yetkilileri katıldı.

TAV Esenboğa Genel Müdürü Demirer, 2009'da kurulan kültür sanat platformu TAV Galeri Ankara'da bugüne kadar pek çok fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptıklarını, Hikmet Çetinkaya'nın sergisi ile farklı tekniklerle yapılmış resimleri de sanatseverlerle buluşturmaya başladıklarını söyledi. Demirer, yolculara ayrıcalıklı seyahat deneyimi sunma hedefleri dışında kültür elçiliği misyonlarını da sürdürmek istediklerini dile getirdi.

Sanatçı Hikmet Çetinkaya da 100. kişisel sergisine ulaşmak için 37 yıl çalıştığını belirterek, sergide 1991'den beri ürettiği eserlerden bir sunum yer aldığını belirtti.

"Benim Gelinciğe Borcum Var" sergisi, farklı kültürlerde önemli yaşanmışlıkların simgesi olmuş gelincik çiçeğinin farklı yorumları ve ortak anlamları üzerine 41 yağlıboya resimden oluşuyor.

İç Hatlar Terminali'ndeki galeride kasım ayı boyunca açık kalacak sergi, Esenboğa Havalimanı'nda yolculara kısa bir sanat molası verme imkanı tanıyacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Uçak Yolcularına Sanat Molası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement