TSK Operasyonu: 35 IŞİD Militanı Öldürüldü - Son Dakika
Güncel

TSK Operasyonu: 35 IŞİD Militanı Öldürüldü

Suriye'deki IŞİD'e ait 2 karargah ve toplanma merkezi savaş uçakları tarafından bombalandı. Operasyonun nedeni ise IŞİD'in sınıra yakın köylerdeki evlere ciddi yığınak yapması.

24.07.2015 07:23  Güncelleme: 09:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye sınırındaki hudut karakoluna dün IŞİD militanlarının ateş açıp astsubay Yalçın Nane'yi şehit etmesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri misliyle karşılık verdi. Savaş uçaklarının Bab Bölgesi'nde IŞİD'a yönelik bombardımanında iki karargah ile bir toplanma merkezi vuruldu, en az 35 IŞİD militanı öldü. Mehmetçik, Karkamış'ın karşısındaki Cerablus'taki IŞİD hedeflerini de vurdu.

İSTİHBARAT RAPORLARI İLE TALİMAT

Son MGK toplantısında değerlendirilen istihbarat raporları doğrultusunda hükümet, TSK'ya sınır illerinde tedbirleri arttırma talimatı vermişti.

Tedbirler konusunda komutanlıklara genel bir direktif de iletilmişti. Bunun üzerine TSK, önemli birliklerini Türkiye-Suriye sınırındaki kritik noktalara kaydırmıştı. İstihbarat raporlarında IŞİD'in en çok yasa dışı geçiş yaptığı belirtilen bölgelerde yığınak yapılmıştı.

IŞİD YIĞINAK YAPMAYA BAŞLAYINCA JETLER HAVALANDI

Hava operasyonu sonrası askeri kaynaklardan gelen ilk bilgilere göre, hava operasyonun başlatılmasının nedeni IŞİD'in Türkiye sınırına yakın köylerde yer alan evlere ciddi miktarlarda ağır silah yığınağı yapmaya başlaması ve bunun da Türkiye için büyük bir risk olarak görülmesinden kaynaklandığı belirtildi.

35 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜ

Kilis'in merkeze bağlı Seve Köyü karşısında bulunan Bab Bölgesi'ndeki bombardımanda IŞİD'in iki karargahı ile bir toplanma merkezi vuruldu. Sabaha karşı toplanma merkezine gelen IŞİD militanlarından 35'inin bombardımanda öldüğü bilgisi alındı.

CERABLUS'TAKİ HEDEFLER DE VURULDU

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dün gece IŞİD'e karşı operasyonunda, Gaziantep'in Karkamış İlçesi karşısında bulunan IŞİD kontrolündeki Cerablus'taki hedefler de saat 23.30'dan itibaren tank ve obüslerle ateş altına alındı.

Cerablus'a yönelik bu operasyonda da bir çok IŞİD hedefi vuruldu.









TSK Operasyonu: 35 IŞİD Militanı Öldürüldü
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel TSK Operasyonu: 35 IŞİD Militanı Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (94)

  • sivrisinek: Darısı PKK it sürülerin basina 42 4 Yanıtla
  • D I L B I R İ N: ATMA ZİYA:)) RECEP İVEDIĞİN DEDİĞİ GİBİ SAYDINIZ MI:))))) 44 2 Yanıtla
  • İKİ YÜZLÜLER: İT İTİ ISIRMAZ ŞOV YAPIYORLAR SEN ÖNCE TÜRKİYEDEKİ İŞİDCİLERİ İMHA ET GİDİP DAĞI TAŞI BONBALIYORLAR 27 14 Yanıtla
  • FUAT AVNİ: Ben bunu size 1 ay önce soylemisdim yezid ve avaneleri erken seçim yapmak 4 bakanın yolsuzluk soruşturmasını kapatmak için ülkeyi savaşa sokacak drmisdim bu ülke RTE den kurtulmadigi surece hep kaos olacak 15 23 Yanıtla
  • YUNUS: ALLAHINIZA KURBAN SİZİN CANIM ASKERİM POLİSLERİM. ALLAH YANINIZDA OLSUN SİZLERİ KORUSUN AMİİİİİİİİN 34 3 Yanıtla
  • BİRBİLEN: Bir dostumuz İŞİD idi onunla düşman olduk 5 31 Yanıtla
  • METEHAN: PKK YA KURTLER TERÖRİST DEMEDİĞİ SÜRECE İŞİD E KİMSE TERÖRİST DEMEZ 30 6 Yanıtla
  • PKK: Aynısını pkk ve pyd üzerinede yapılsın. Çünkü şehitlerimizin kanlarını döktüler. 11 23 Yanıtla
  • otorite: bu arada pkk yada yapın kimse bir şey diyemez ikiside terör örgütü 30 2 Yanıtla
  • yavz: işid bir asker öldürdü 30-40 işidli öldürüldü , senelerdir pkk 10 binlerce asker polis insanımızı şehit etti neden pkk içinde bu yapılmıyo 13 16 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement