Uçan Halı" ile Sanal Kapadokya Turu - Son Dakika
Güncel

Uçan Halı" ile Sanal Kapadokya Turu

Nevşehir'de traktör römorkunu stüdyoya dönüştüren girişimci, turistlerin görüntülerini çekip bilgisayar ortamında Kapadokya görüntüleriyle birleştirerek uçan halı üzerinde bölgenin gezildiği izlenimi sağlıyor Girişimci Kuçin: "Turistleri hem eğlendiriyorum hem de güzel bir hatırayla ülkelerine dönmelerini.

14.05.2014 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MURAT KAYA - Nevşehirli bir girişimci, stüdyoya dönüştürdüğü traktör römorkunda turistlerin görüntülerini çekip bilgisayarda Kapadokya görüntüleriyle birleştiriyor. Bu yöntemle hazırlanan görüntüler, uçan bir halı üzerinde Kapadokya bölgesinin gezildiği izlenimini veriyor.

Berkant Kuçin (25), AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun süre işsiz kaldıktan sonra internette gördüğü görüntü montaj programını bölgeye uyarlayarak kendisine iş alanı oluşturduğunu anlattı.

Programı Antalya'daki bir firmadan patent ücreti ödeyerek satın aldığını bildiren Kuçin, şunları söyledi:

"Kapadokya bölgesinin simgelerinden Göreme Açık Hava Müzesi, Beyaz Vadi, Bağlıdere Vadisi, Avanos ve Kızılırmak bölgesinin görüntülerini kamerayla çekip bu programa ekledim. Bir traktör römorkunu stüdyoya dönüştürdüm. Açık hava müzesinin otoparkındaki stüdyomda, Osmanlı dönemi kıyafetleri giydirdiğim turistlerin görüntülerini çekerek, bu programda daha önce çektiğim Kapadokya görüntüleriyle birleştiriyorum. Bu yöntemle hazırladığım görüntüler, uçan bir halı üzerinde Kapadokya bölgesinin gezildiği izlenimi veriyor. İsteyenlere bu şekilde montajlanmış fotoğraflar da hazırlıyorum."

Para kazanmanın yanında bölgenin tanıtımına da katkı sağladığını savunan Kuçin, "Turistleri hem eğlendiriyorum hem de ülkelerine güzel bir hatırayla dönmelerini sağlıyorum. Müşterilerimiz görüntü ve fotoğrafları sosyal medya üzerinden de paylaşıyor. Böylece bölgemizi tanıtmış oluyorum. Turistler, sahne heyecanı yaşarken kliplerini izleyip özel bir hatırayla bölgeden ayrılıyor" diye konuştu.

Klip 10 dakikada hazırlanıyor

Kuçin, kamera çekimlerinin 3,5 dakika sürdüğünü, montaj ve kayıt işlemiyle birlikte klibin 10 dakikada hazırlandığını kaydetti.

Bu görüntüleri 30 liradan sattığını ifade eden Kuçin, filmleri nişanlanan ve evlenen çiftler için de hazırladığını anlattı.

Giydikleri kıyafetlerle kendilerini tarihi bir yolculuğa çıkmış gibi hissettiklerini ifade eden turistler de bu tür bir deneyimi ilk defa yaşadıklarını, sıra dışı ve eğlenceli uygulamayı herkese tavsiye ettiklerini aktardı. - Nevşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uçan Halı' ile Sanal Kapadokya Turu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement