'Uçan Kuşa Borçlu' Genel Başkan Kayıp - Son Dakika
Güncel

'Uçan Kuşa Borçlu' Genel Başkan Kayıp

"Siyasete format atacağız", "Siyaseti resetleyeceğiz" sloganıyla 2014 başında kurulan "Önce Vatan" Partisi dolandırıcılık olayı ile çalkalanıyor.

10.09.2014 07:44  Güncelleme: 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin 79. partisi olarak 'Siyasete format atacağız', 'Siyaseti resetleyeceğiz' sloganıyla 2014 başında kurulan ve Ankara Balgat'ta genel merkez açan, "Önce Vatan" Partisi dolandırıcılık olayı ile çalkalanıyor. Önce Vatan Partisi eski Teşkilat Başkanı Ömer Çarklı, genel başkan ve bazı parti yöneticilerinin partililer ve vatandaşlardan topladıkları paralarla ortadan kaybolduklarını iddia etti.

"MEĞERSE BU ADAM MİLLETİ DOLANDIRIYORMUŞ"

Geçmişte DYP ve DP'de siyaset yapan Çarklı, Demirel'in kendilerine gelerek "Önce Vatan" adında bir parti kurmayı planladığını ve destek vermelerini istediğini belirterek, şunları söyledi:

"Bize, 'Benim param var' dedi. Genel başkanlık kolay değil, sıfırdan bir parti kurmak kolay değil. Meğerse bu adam milleti dolandırıyormuş. 'Seni milletvekili yapacağım, şu yapacağım bu yapacağım' diyerek para toplamış. Ben de bir güvenlik işi yapıyordum. Daha önce de ticaretle uğraşıyordum. İşi bıraktım. Demirel'e, 'Benim emekliliğe az kaldı. Ticarette dolandırıldım sıkıntı yaşanmasın' dedim. Bana 'Sen rahat ol. Ankara'ya yerleşeceksin, teşkilat başkanı olacaksın. Türkiye'yi gezip il teşkilatlarını kuracaksın' dedi. Haziran'da işi bıraktık. Geçmişte siyasetteki arkadaşlarımı da harekete geçirmiştim. Ama baktık alacaklılar piyasaya çıkmaya başladı. Yarın öbürsü gün diye diye bekletiyormuş milleti. Biz kendi parasını harcadığını sanıyoruz. Meğer adam 100 bin, 200 bin, 500 bin TL milletten toplamış. Alacaklılar tehditler savurmaya başlayınca kaçıp gitti. Şu anda ortada yok."

MARKETİ DE DOLANDIRMIŞ

Çarklı, Demirel'in önüne gelen herkesi dolandırdığını savunurken, "Bir marketçi var evinin yakınında. Adam şimdi bunalımda, intihar edeceğini söylüyor. 500 bin TL para vermiş. 'Yurtdışında bir milyar dolar param var, bir-iki milyon dolar veririm sana' demiş. Alacaklılar kapıya gelince, telefon edince, 'Ben Başbakan'la görüşüyorum. Bakanla görüşmedeyim' diyerek her seferinde bir senaryo yazmış" dedi.

"SİYASETİ RESETLEYECEĞİNE PARALARI RESETLEYİP ORTADAN KAYBOLDU"

Çarklı, "Hiç dolandırıldığınızı anlamadınız mı" sorusuna, "Nasıl anlayacaksın. Cebinden harcıyordu ilk başlarda. 4 araba vardı altında. Meğer kiralıkmış, rent a car firmasını da dolandırmış. Biz, kendi parasını harcıyor sanıyoruz meğer kendisinin parası değil, milletten topladığı paralarmış. Siyaseti resetleyeceğine, paraları resetleyip ortadan kayboldu. Suç duyurusu yapıyoruz" dedi.

Çarklı, artık bıçağın kemiğe dayandığını, kendisinin ulaşabildiği dolandırılan kişilerle birlikte suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

TOSTÇU'DAN KAPIYA NOT

Milliyet'in gittiği parti genel merkezi ve Merkez İlçe Başkanlığı'nın bulunduğu binada kimsenin bulunmadığı ve kapısının kilitli olduğu belirlendi. Kilitli kapıdaki, "Vitamin/Tost" adlı alacaklının, "1 aydır yediğiniz yemeğin parasını bugün yarın diyerek atlatıyorsunuz. 73.00 TL parayı ödeyiniz lütfen. Yediğiniz yemeğin borcunu ödeyiniz" diye not astığı görüldü. (Kaynak: Milliyet)

\'Uçan Kuşa Borçlu\' Genel Başkan Kayıp
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 'Uçan Kuşa Borçlu' Genel Başkan Kayıp - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • reis: Kerizler oldukça zübükler bitmez tostcu soğuk iç kardeşim 14 0 Yanıtla
  • M: Artik veresiye yoktur. 7 0 Yanıtla
  • UKKUS;: MFÖ: SEN NEYMİŞSİN BE ABİ. . . . . . 3 0 Yanıtla
  • Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi
    00:29 Kahramanmaraş'taki deprem etkileri nedeniyle elektrik dağıtım şirketlerinin avans ödemeleri ertelendi

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle bölgede faaliyet gösteren 4 elektrik dağıtım şirketinin avans ödemelerinin fatura son ödeme tarihine kadar ertelenmesine karar verdi. EPDK'nın kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

  • Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü
    00:23 Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü

    Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bulunan Fatih Sanayi Sitesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangının nedeni henüz belirlenemezken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İş yerinin kepengi kesilerek müdahale edilen yangın, maddi hasara neden oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Muğla'da Boşanma Aşamasındaki Kadın Sokak Ortasında Öldürüldü
    00:22 Muğla'da Boşanma Aşamasındaki Kadın Sokak Ortasında Öldürüldü

    Muğla'nın Ortaca ilçesinde Vedat G.'nin, sokak ortasında tabancayla vurarak öldürdüğü boşanma aşamasındaki eşi Neşe G.'nin cesedinin başında beklediği ve kimseyi yanına yaklaştırmadığı ortaya çıktı. Cinayet aleti tabancayı başına dayadığı öğrenilen Vedat G.'nin, olay yerine gelen polis tarafından güçlükle ikna edilip, gözaltına alındığı belirlendi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı
    00:21 Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı

    Burdur'un merkeze bağlı Çendik köyü yakınındaki çeşmeden su dolduran A.D. ile kimliği belirlenemeyen bir kişi arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada bıçakla yaralanan A.D, yakınları tarafından Burdur Devlet Hastanesine götürüldü. Hayati tehlikesi bulunan A.D, Isparta Şehir Hastanesine sevk edildi. Jandarma ekipleri, A.D'yi yaralayan kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    00:18 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar, İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı
    00:10 İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı

    Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçimlere 2 gün kala İstanbul için son anket sonucunu açıkladı. Kurum, 1.7 puan önde olduklarını belirterek, '31 Mart'ta Saraçhane'ye geliyoruz, net. Size seçim sonucunu söylüyorum.' dedi.


Advertisement