Uçaneller 7'nci Kez İzmir'deydi - Son Dakika
Yerel

Uçaneller 7'nci Kez İzmir'deydi

Uçaneller 7\'nci Kez İzmir\'deydi

Lüleburgaz Uçaneller Kuklaevi 8’ncisi düzenlenen İzmir Kukla Günleri’ne 7’nci kez katılarak İzmirli çocuklarla buluştu.

14.03.2014 09:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lüleburgaz Uçaneller Kuklaevi 8'ncisi düzenlenen İzmir Kukla Günleri'ne 7'nci kez katılarak İzmirli çocuklarla buluştu.

23 Mart tarihine kadar devam edecek olan İzmir Kukla Günleri kapsamında 10-11 Mart'ta Narlıdere Kültür Merkezi ve İzmir Sanat'ta 'Yeşil Pingi'nin Masalı' adlı oyunu sahneleyen ekip İzmirli çocuklardan büyük ilgi gördü. İzmir Kukla Günleri'ne oyunun yönetmeni Bulgar Theodora Popova da katıldı.

Almanya, Arjantin, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Hollanda, İspanya, İsrail, İtalya, Kanada, Portekiz, Romanya, Rusya, Slovenya, Tayvan, Türkiye ve Yunanistan'dan birçok ekibin sahne aldığı İzmir Kukla Günleri'ni değerlendiren Uçaneller Kuklaevi Genel Sanat Yönetmeni Mesut Sarıoğlu; "'8'ncisi düzenlenen bu festivalde 7'nci kez İzmirli çocuklarla buluşmaktan memnunuz. Yabancı ekipleri de izleme fırsatı bulduk. Çocukların neşesi, kuklalara olan ilgisi bizleri mutlu etti" diye konuştu.

Festival direktörü Selçuk Dinçer İzmir'in kukla dünyasında çok bilinen bir merkez durumuna geldiğini ve düzenledikleri festivalin kendi alanında Avrupa'nın lider festivallerinden biri olarak anıldığını belirterek, "Her yıl Avrupa'nın en büyük iki kukla festivalinden birini İzmir'de düzenliyoruz. Şimdi yapmamız gereken İzmir'de kukla sanatı adına ciddi üretimler yapılmasını sağlamak. Bu çabalar kısa sürede İzmir'i bu alanda büyük bir dünya markası yapacak" dedi.

Festivale bu,yıl; Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İpragaz, Recordati İlaç, Bornova Belediyesi, Buca Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Konak Belediyesi, Marmaris Belediyesi, Selçuk Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Acción Cultural Española, Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi, İzmir Alman Kültür Merkezi, Fonds Podium Kunsten, İzmir Fransız Kültür Merkezi, Institut Ramon Llull, İsrail Dışişleri Bakanlığı, İzmir İtalyan Konsolosluğu, Wallonie-Bruxelles International, Forum Bornova A.V.M., Han Tiyatrosu, Bizim İzmir, HaberTürk, Hürriyet, Milliyet, Posta, Sabah, Vatan, Yeni Asır, Radyo Romantik Türk, İsmira Otel destek verdi. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uçaneller 7'nci Kez İzmir'deydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement