Uçmayan Köy Kalmasın' Sırası İstiklalbağı'nda - Son Dakika
Güncel

Uçmayan Köy Kalmasın' Sırası İstiklalbağı'nda

Uçmayan Köy Kalmasın\' Sırası İstiklalbağı\'nda

ESKİŞEHİR'in Sivrihisar İlçesi yakınlarında bulunan Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi'nin 'Uçmayan Köy Kalmasın' projesi kapsamında ikici kez yapılan uçuşlara bu kez İstiklalbağı köylüleri katıldı.

01.10.2016 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ESKİŞEHİR'in Sivrihisar İlçesi yakınlarında bulunan Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi'nin 'Uçmayan Köy Kalmasın' projesi kapsamında ikici kez yapılan uçuşlara bu kez İstiklalbağı köylüleri katıldı. Kadınlı-erkekli 102 kişi ücretsiz olarak uçağa bindirilip kısa süreli uçuş gerçekleştirildi.

Sivrihisar Sportif Havacılık Merkezi'nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlediği etkinliğe daha önce Sivrihisar İlçesine bağlı köy olan İstiklalbağı Mahallesi'nde oturan çoğunluğu kadın ve çocukların da oluşturduğu 102 kişi katıldı. Daha önce hiç uçağa binmemiş olan İstiklalbağı sakinleri Cessna 172 tipi 3 kişilik, Ultralight tipi tek kişilik uçaklarla ve Md 500 tipi 3 kişilik helikopterle 15'er dakika süreyle uçtu.

Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi proje görevlisi Işıl Görenoğlu, geçen 3 Eylül'deki etkinlikte Yeşilköy Mahallesi'nde oturan 75 kişinin uçtuğunu söyledi. İkinci kez gerçekleştirdikleri etkinliğe bu kez İstiklalbağı sakinlerinden 102 kişinin uçak ve helikopterle uçtuklarını belirten Görenoğlu şöyle konuştu:

"Projemizin amacı; Sivrihisar çevresindeki köy halkımızı uçaklarımızla tanıştırmak. Onları havacılıkla tanıştırıyor ve onlara uçma keyfi yaşatıyoruz. Bu ikinci uçuşumuz. Bugün İstiklalbağı Köyü'müzü uçuruyoruz. Bundan sonra da hava müsait olduğunda uçuşlarımız devam edecek. İlk köyümüzde 75 kişi uçmuştu, bugün de 102 kişi uçuyor. En çok çocuklar ve gençler uçmak istiyor. Her yaştan kadınlar da uçuyor. Uçtuktan sonra onların yüzündeki sevinci görmek bizi de mutlu ediyor. Amacımız özellikle gençlerimize havacılığı aşılamak, onlara bu tutkuyu yaşatmak ve havacılığı sevdirmektir."

- Sivrihisareskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uçmayan Köy Kalmasın' Sırası İstiklalbağı'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement