Ücretlerini Alamayan İşçiler Çatıya Çıktı - Son Dakika
Güncel

Ücretlerini Alamayan İşçiler Çatıya Çıktı

Ücretlerini Alamayan İşçiler Çatıya Çıktı

Burdur'da Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü hizmet binası inşaatında çalışan 3 işçi, ücretlerini alamadıklarını iddia ederek 4 katlı inşaatın çatısında eylem yaptı.

03.10.2014 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü hizmet binası inşaatında çalışan 3 işçi, ücretlerini alamadıklarını iddia ederek 4 katlı inşaatın çatısında eylem yaptı.

Tefenni Yolu üzerinde inşaatı devam eden Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü hizmet binası inşaatında taşeron olarak çalışan 3 işçi, ücretlerini alamadıkları için bayram öncesi zor durumda olduklarını belirterek, 4 katlı inşaatın çatısına çıkarak eylem yaptı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri yönlendirilirken, taşeron firma yetkililerine ulaşamadıklarını söyleyen işçiler Murat Akgül, Salih Seçkin ve Murat Kapusuz, yaklaşık 3 saat çatının uç kısmında oturdu. Paraları ödenmezse intihar edecekleri tehdidinde bulunan işçiler, parasızlıktan bayram için memleketlerine gidemediklerini savundu.

Aynı inşaatta çalışan işçilerden Yakup Öztürk, bugün için ödeme sözü veren firma yetkililerinden haber alamadıklarını belirtirken, "Bayrama gideceğiz, mağduruz. Çalıştığımızın, emeğimizin karşılığını istiyoruz. Geçen aylarda gününde ödenmedi, 10'unda ödenecekti, 25'inde ödendi. Bayramdan önce de 'Kimsenin 1 kuruş alacağı kalmayacak' denildi ama ödeme yapılmadı. Her bir işçinin 3 bin- 3 bin 500 lira arasında alacağı var. Mağdur olduk" dedi.

İnşaat alanına gelen firma yetkilileri ise Ankara'daki merkezlerinden özel araçla para geleceğini ve işçilere ödeme yapılacağını söyledi. Bunun üzerine ikna olan işçiler çatıdan indi. 3 işçi, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. - Burdur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ücretlerini Alamayan İşçiler Çatıya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement