Ücretsiz İnternet" Hizmeti Yaygınlaşıyor - Son Dakika
Güncel

Ücretsiz İnternet" Hizmeti Yaygınlaşıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ücretsiz internet hizmetinin, meydan, cadde, park-bahçe, sosyal, spor ve kültür tesisleri gibi toplam 163 lokasyonda başarıyla uygulandığını bildirdi.

26.01.2016 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ücretsiz internet hizmetinin, meydan, cadde, park-bahçe, sosyal, spor ve kültür tesisleri gibi toplam 163 lokasyonda başarıyla uygulandığını bildirdi.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 1 Nisan 2014 itibariyle devreye giren ücretsiz internet hizmeti yaygınlaşıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı Hakkı Tok, Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın gösterdiği hedef doğrultusunda "ücretsiz internet" hizmetinin, meydan, cadde, park-bahçe, sosyal/spor/kültür tesisi gibi toplam 163 lokasyonda başarıyla uygulandığını açıkladı.

"ibbWiFi"nin artık İETT'nin bin otobüsü ile 234 metrobüste hizmet vermeye başladığını belirten Tok, "Meydanlarda en çok giriş yapılan lokasyonlar Kadıköy, Taksim, Eminönü ve Sultanbeyli. Bugüne kadar toplam 600 bin kişi sisteme kaydoldu. Günlük ortalama 15 bin kullanıcı sisteme bağlanıyor. Günlük yaklaşık 2 bin 500 yerli, 100 yabancı kullanıcı yeni kayıt oluyor" ifadesini kullandı.

Ücretsiz internet hizmetinden yararlanabilmek için her kullanıcının akıllı telefon, tablet bilgisayar veya dizüstü bilgisayar ile ücretsiz internet noktalarından "ibbWiFi" kablosuz ağına bağlanmasının yeterli olduğunu vurgulayan Tok, şunları kaydetti:

"ibbWiFi kapsamına alınan metrobüs sayısı şu an 234 ama 400'e tamamlamak üzereyiz. Ayrıca İETT'de hizmet binası, peron, garaj gibi 28 lokasyon ile 23 İSKİ Şube Müdürlüğü, ÖZİDAŞ, İSBAK ana hizmet binalarında ve Ulaşım AŞ Bakırköy Metrosu'nu da ibbWiFi kapsamına aldık. Hedefimiz ücretsiz internet hizmetini daha da yaygınlaştırmak."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ücretsiz İnternet' Hizmeti Yaygınlaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement