Uçakta Telefon Kullanan Yolcular Tutuklandı! - Son Dakika
Teknoloji

Uçakta Telefon Kullanan Yolcular Tutuklandı!

Uçakta Telefon Kullanan Yolcular Tutuklandı!

Çin'de 5 Ocak ve 6 Şubat içerisindeki uçuşlarda üç farklı yolcu, uçakta telefonlarını kullanmak sebebiyle tutuklandılar.

19.02.2017 12:35  Güncelleme: 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cep telefonlarının uçak gezinti sistemlerini etkileyip etkilemediği konusundaki fikirler hala karışık durumda. Ancak çoğu insan telefonlarını uçak moduna almaya alışmış durumda.

TELEFONUNU KAPATMAYI KABUL ETMEDİ

Ancak Çin'de durum biraz daha farklı gözüküyor. China.org'un haberine göre 5 Ocak ve 6 Şubat içerisindeki uçuşlarda üç farklı yolcu, uçakta telefonlarını kullanmak sebebiyle tutuklandılar. Söylenenlere göre tutuklananların ilki olan bir kadın, kalkış sırasında telefonunu kapatmayı kabul etmedi ve uçuş sırasında da telefon görüşmesi yaptı. Kendisi beş gün boyunca hapiste tutuldu.

İkinci yolcu da cep telefonu suçu ile üç gün hapiste tutuldu.

5 GÜN HAPİS CEZASI

Son yolcu ise muhtemelen aralarında en şanssız olanıydı. Cinsiyeti açıklanmayan ancak soy adı Wang olan bu yolcu, söylenene göre kalkış ve iniş sırasında müzik dinlemekteydi. Wang, cep telefonu suçu için en yüksek ceza olan beş gün hapis cezası aldı. Ayrıca yaklaşık olarak 7000 dolara kadar çıkan para cezası da verilebilmekte.

Çinli otoriteler, bütün telefonların uçuşlar sırasında kapalı olması gerektiği konusunda ısrarcılar. Otoriteler, uçak modunun tüm sinyalleri tamamen engellediğine inanmıyorlar. İlginç bir şekilde tabletler, cep telefonlarından farklı bir kategoride bulunmaktalar...

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Uçakta Telefon Kullanan Yolcular Tutuklandı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement