UEFA, Kosova'yı Üye Olarak Kabul Etti - Son Dakika
Spor

UEFA, Kosova'yı Üye Olarak Kabul Etti

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği UEFA, 2008'de Sırbistan'dan ayrılarak bağımsızlığını ilan eden Kosova'yı üye olarak kabul etti.

03.05.2016 14:39  Güncelleme: 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UEFA üyesi ülkeler arasına yeni bir ülke daha girdi. Yugoslavya'nın dağılmasının ardından doğan ülkelerden olan ve 2008'de Sırbistan'dan ayrılarak bağımsızlığını ilan eden Kosova, Avrupa Futbol Federasyonları arasına resmen dahil oldu.

UEFA'ya üye federasyonlar arasında gerçekleştirilen oylamada 28'e 24 oy çokluğuyla, Kosova'nın birliğe üye yapılmasına karar verildi. İki oy da geçersiz sayıldı.

DÜNYA KUPASI ELEMELERİ'NE KATILABİLİRLER

Böylece Balkan ülkesinin 2018 Dünya Kupası elemelerine katılmasının önü açıldı. Ancak bunun için öncelikle FIFA'nın da ülkeyi tanıması gerekiyor. CAS mahkemesinden bugün çıkan bir karar ise UEFA'nın tanıdığı bir ülkeyi FIFA'nın tanımaması durumunda neler olabileceği konusunda ipucu verdi.

CAS'TAN CEBELİTARIK YAPTIRIMI

UEFA'nın tanıdığı ancak FIFA'nın tanımadığı Cebelitarık ile ilgili CAS davası sonuçlandı. Cebelitarık gol yeme rekoru kırarak EURO 2016 elemelerinde yer almış ve elenmişti. CAS FIFA'nın Cebelitarık'ı 'üye olarak' tanımak zorunda olduğuna hükmetti. Böylece Avrupa ülkesi için 2018 Dünya Kupası elemelerinin yolu açıldı.

UEFA, Kosova\'yı Üye Olarak Kabul Etti

Son Dakika Spor UEFA, Kosova'yı Üye Olarak Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement