Ufka Yolculuk Hadis Yarışmasına Yoğun Katılım - Son Dakika
Yerel

Ufka Yolculuk Hadis Yarışmasına Yoğun Katılım

Ufka Yolculuk Hadis Yarışmasına Yoğun Katılım

Türkiye genelinde Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları kapsamında düzenlenen “Ufka Yolculuk 4 Hadis Yarışması” Bayburt’ta bin 21 yarışmacının katılımıyla gerçekleşti.

04.04.2016 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye genelinde Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları kapsamında düzenlenen "Ufka Yolculuk 4 Hadis Yarışması" Bayburt'ta bin 21 yarışmacının katılımıyla gerçekleşti.

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği tarafından düzenlenen ve Türkiye geneli 360 bin müracaatın yapıldığı sınava Bayburt genelinde çeşitli kategorilerde 1021 başvuru yapıldı.

Bayburt'ta BAYÇED tarafından yürütülen sınav Demirözü, Aydıntepe, Maden ve Bayburt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakiltesi ve Bayburt kapalı ceza evinde olmak üzere 6 noktada yapıldı. Sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okula gelen yarışmacılar, heyecanla sınav saatini bekledi. 4 okulda yapılan sınav saat 10.00'da başladı.

4. kez düzenlenen ve Riyazüs-Salihin kitabından Hadis sorulan yarışmaya yüzde 65 katılım sağlandı.

Yarışmanın amacının toplumun her kesimini son Peygamber HZ. Muhammet (s.a.v)' in mesajları ile buluşturmak olduğunu vurgulayan BAYÇED İl Başkanı Hacı Ali Polat, Türkiye kapsamında 16 kişiye umre ziyareti, 28 tablet bilgisayar ve 18 bin TL para ödülü verileceğini Bayburt'taki sınavda 3 kategoride dereceye giren yarışmacılara ise, birincilere tam altın, ikincilere yarım altın ve üçüncülere çeyrek altın verileceğini kaydetti.

Yarışmanın Bayburt ayağının ana sponsorunun Bayburt İnşaat olduğunu dile getiren Polat, yarışmaya katılanlara,katılımı teşvik eden öğretmenlere, yarışmanın sağlıklı yapılması için gönüllü gözetmenlik yapanlara ve sponsor Abdurrahman Şentürk'e teşekkür etti.

Yarışmanın geleneksel olarak her yıl başka konularla devam edeceğini ifade eden Polat, 1 Mayıs'ta ünlü kişisel eğitim ve gelişim uzmanı Sıdkı Aslanhan'ın katılacağı il ödül törenine herkesi davet etti. - BAYBURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ufka Yolculuk Hadis Yarışmasına Yoğun Katılım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement