Ugandalı Kadının Pencereden Atılarak Öldürülmesi Davasında Karar Çıktı - Son Dakika
Güncel

Ugandalı Kadının Pencereden Atılarak Öldürülmesi Davasında Karar Çıktı

Ugandalı Kadının Pencereden Atılarak Öldürülmesi Davasında Karar Çıktı

* Duruşmayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Enver Dursun'a, "Kasten öldürmek" suçundan 25 yıl cezası verdi.

24.05.2016 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Duruşmayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Enver Dursun'a, "Kasten öldürmek" suçundan 25 yıl cezası verdi. İyi hal indirimi yapan mahkeme heyeti, haksız tahrik indirimini uygulamadı.

Son sözü sorulan sanık, kendisine iftira edildiğini ileri sürerek, "Atmak isteseydim camdan değil, balkondan atardım" dedi.

Haber: Özden ATİK/ Kamera: Ümit TÜRK İstanbul DHA

Fatih'te Ugandalı Jesca Nankabirwa (39) adlı kadın mültecinin pencereden atılarak öldürülmesine ilişkin tutuklu sanık Enver Dursun'un yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan karar duruşmasında tutuklu sanık Enver Dursun ve taraf avukatları hazır bulundu. Hayatını kaybeden Jesca Nankabirwa'nın yakınları ve arkadaşları ile sanık Enver Dursun'un yakınları da duruşmayı izledi.

"SINIRDIŞI EDİLMEK ENDİŞESİYLE ATLADI"

Söz alan sanık avukatı Ahmet Şentürk, müvekilinin Jesca Nankabirwa ile ilişkiye girmek için anlaştığını, birlikte Dursun'un evine gittiklerini burada Jesca'nın anlaşılan 150 TL yerine 300 TL istediğini bunun üzerine çıkan tartışmada Jesca'nın sanığa tokat attığını, sanığın da Jesca'ya tokat attığını ileri sürdü. Avukat Şentürk, tartışmanın büyümesi üzerine sanığın "polis çağıracağım" demesi üzerine, Jesca'nın sınırdışı edilme endişesiyle kaçmak için pencereden kendisini attığını savundu.

SANIK AVUKATINA "IRKÇILIK" TEPKİSİ

Sanık avukatı Ahmet Şentürk'ün, "Bunlar siyahi. Siyahiler güçlü insanlardır. Boksta, baskette de öyledirler. Müvekilim tek başına onu aşağıya atamaz. Atması için en az mahalleden 2-3 kişi olması lazım" sözleri salonda tepkilere neden oldu. Müşteki avukatları sanık avukatına "Irkçılık yapmayın" diye tepki gösterdi. Avukat Şentürk, müvekilinin suçsuz olduğunu ve beraat verilmesi talep ederek, "Ancak mahkeme aynı kanaatte değilse haksız tahrik indirimi uygulanmasını istiyoruz" dedi.

"ATMAK İSTESEYDİM PENCEREDEN DEĞİL, BALKONDAN ATARDIM..."

Son sözleri sorulan sanık Enver Dursun, "Burada mağdur olan benim, eğer atmak isteseydim ben onu oradan atmazdım. Arka balkonumuz var oradan atardım" dedi.

MÜEBBET HAPİS CEZASI İYİ HALDEN 25 YILA ÇEVRİLDİ...

Duruşmaya verdiği aranın ardından davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Enver Dursun'u, "Kasten öldürmek"ten suçlu buldu. Bu suçtan müebbet hapis cezası veren mahkeme heyeti, iyi hal indirimi uygulayarak cezayı 25 yıla indirdi. Mahkeme heyeti şartları oluşmadığından haksız tahrik indirimi uygulamasına ise gitmedi.

JESCA'NIN YAKINLARI SEVİNÇ GÖZ YAŞLARI DÖKTÜ... SANIK YAKINLARI KÜFÜRLER ETTİ

Duruşmanın ardından kararı olumlu bulan Jesca Nankabirwa'nın yakınları avukatlara sarılarak sevinç gözyaşları döktü. Sanık yakınları ise hem karara hem de sevinç gösterisinde bulunan Jesca'nın yakınlarına küfürler ederek tepki gösterdi. Polis, sanık yakınlarını adliye binasından uzaklaştırdı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Ülkesi Uganda'dan 2013 yılında Türkiye'ye gelen 39 yaşındaki Jesca Nankabirwa 6 Eylül 2014'te ortadan kayboldu. O günden sonra kendisinden haber alınamayan Nankanbirwa, bir hafta sonra hastane morgunda bulundu. 4 arkadaşı, 13 Eylül 2014'te Nankabirwa'yı teşhis etti. Olaya ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında şüpheli Enver Dursun hakkında dava açıldı.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Nankabirwa'nın ölümü sırasında evde bulunduğu tespit edilen ve gözaltına alınarak tutuklanan şüpheli Enver Dursun'un "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyordu. Yargılama sırasında mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda, "Nankabirwa'nın cesedinin yüzü eve, sırtı dışarıya dönük olduğu ve kolunda sırt çantasının bulunduğu, düşmenin itme veya benzeri bir nedenden kaynaklanmış olabileceği" belirtiliyordu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ugandalı Kadının Pencereden Atılarak Öldürülmesi Davasında Karar Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement