Uğur Dündar ve Çevrecilerden Ilıca Plajı'nda Mıntıka Temizliği - Son Dakika
Güncel

Uğur Dündar ve Çevrecilerden Ilıca Plajı'nda Mıntıka Temizliği

İzmir'in Çeşme ilçesi'ndeki Ilıca Plajı'nda, belediyenin evsahipliğinde 'Gelecek Nesillere Çevre Bilincini Aşılamak İstiyoruz' sloganıyla çevre temizliği yapıldı.

25.05.2014 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Çeşme ilçesi'ndeki Ilıca Plajı'nda, belediyenin evsahipliğinde 'Gelecek Nesillere Çevre Bilincini Aşılamak İstiyoruz' sloganıyla çevre temizliği yapıldı.

Ilıca Plajı'ndaki temizlik çalışmasına Çeşme Belediye Başkanı CHP'li Muhittin Dalgıç, gazeteci Uğur Dündar, İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, Çeşme'deki sivil toplum kuruluşları, siyasi partilerin ilçe teşkilatları ve vatandaşlar katıldı. Eldiven takıp, yaklaşık yarım saat boyunca plajı baştan aşağı dolaşıp çöpleri toplayan katılımcılara, plajda güneşlenen turistler de destek verdi. Plajdan toplanan sigara izmaritinden ambalaj atıklarına kadar onlarca torba çöp, belediye çöplüğüne götürüldü.

Çevre temizliği sırasında açıklama yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, gerçekleştirdikleri etkinliğin sembolik bir çalışma olduğunu kaydederek şunları söyledi:

"Burada çevreyi ve sahilleri temizlemek zaten belediyenin yasal görevlerinden bir tanesidir. Bunu zaten belediyemiz yapıyor. Ancak, belediyenin her yere de yetişmesi mümkün değil. Sezonun başladığı bugünlerde binlerce insanın plajları kullanması ve bu plajları temiz bırakmaları için insanları duyarlılığa davet ediyorum. Doğa ve çevreye sahip çıkmak insanlık görevidir. İnsanlar bu duyarlılık içinde olurlarsa biz buna da razıyız. Yeter ki, bu duyarlılığı göstersinler, bu güzelim plajları nasıl bulmak istiyorlarsa öyle bıraksınlar."

UĞUR DÜNDAR: DÜNYAYI GEZDİM, TÜRKİYE DÜNYANIN EN GÜZEL ÜLKESİ

Gazeteci Uğur Dündar dae Ilıca Plajı'nın dünyanın en gözde plajlarından birisi olduğuna belirtip şöyle konuştu:

"Mesleki kariyerim boyunca bütün dünyayı dolaştım. Dünyada gidilebilecek tüm tatil cennetlerine gittim. Ama dönüp dolaşıp dünyanın en güzel köşesi, en güzel ülkesi Türkiye'den asla vazgeçmedim. Türkiye'nin de en değerli tatil cennetlerinden birisi Çeşme'dir. Çeşme'nin de dünyada parmakla gösterilebilecek plajlarından birisi Ilıca Plajı'dır. Burasını mümkün olanın en üst düzeyde korumamız gerekiyor. Bu bizim gelecek kuşaklara bırakabileceğimiz Allah'ın cömertçe bahşettiği ender güzelliklerden birisi. Şimdi de bir vatandaşlık görevi olarak burada üstümüze düşen görevi yerine getiriyoruz. Bugün burasını kirletip gidenlere bir hatırlatmada bulunuyoruz. Ben sabahları bu plajda yürüyüş yapıyorum ve bazen insanlığımdan utanıyorum. Bu plajı kullanan insanlar yediklerini içtiklerini hatta kırık şişeleri plajda bırakıp gidiyorlar. Lütfen bunu yapmasınlar ve çevreye karşı duyarlı davransınlar." - Çeşme

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uğur Dündar ve Çevrecilerden Ilıca Plajı'nda Mıntıka Temizliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement