Uğur Işılak: "Oy Verin, Ok Atın Haine" - Son Dakika
Politika

Uğur Işılak: "Oy Verin, Ok Atın Haine"

7 Haziran genel seçimlerinde seçmene oy kullanmaları konusunda çağrıda bulunana AK Parti İstanbul 3’üncü Bölge Milletvekili Adayı sanatçı Uğur Işılak, “Oy verin; haine, zalime ok atın” dedi.

05.06.2015 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

7 Haziran genel seçimlerinde seçmene oy kullanmaları konusunda çağrıda bulunana AK Parti İstanbul 3'üncü Bölge Milletvekili Adayı sanatçı Uğur Işılak, "Oy verin; haine, zalime ok atın" dedi.

AK Parti İstanbul 3'üncü Bölge Milletvekili Adayı sanatçı Uğur Işılak, 7 Haziran seçimlerine az bir süre kala çalışmaları değerlendirdi.

Aylardan beri sürdürdükleri seçim çalışmalarının güzel geçtiğini ifade eden Uğur Işılak, "Baştan belki bir ay evvelinden bahsedecek olursak bu heyecan bu tepki yoktu. Fakat zaman ilerledikçe 7 Haziran'a yaklaştıkça heyecan artıyor. Dolayısıyla heyecan her geçen gün artıyor. Şuanda da heyecan doruklarda diyebilirim. İlk zamanlar belki yüzde 80'in altında olacağı tahmin ediliyordu katılımın. Şuanda katılımın yüzde 85-90 olacağı dillendiriliyor. Bu yönüyle ben bütün demokratik zemin üzerinde var olan bütün partilerin bir şekilde bu demokratik mücadelesine saygı duyduğumu ifade etmek istiyorum. Ama gönlümüzdeki parti tabi ki bellidir. Ak Partinin yine iktidar olmasını istiyoruz ve bu iktidarın ve istikrarın devam etmesinin arzuluyoruz" dedi.

Vatandaşların AK Parti'yi meydanlarda coşkuyla karşıladıklarını belirten AK Partili Işılak, "Sahaya çıktığımızda 13 yıllık bir iktidardan bahsediyoruz. 13 yıllık iktidar yorgun iktidardır, 13 yıllık iktidarın birçok hatası olabilir ve onun için halkın huzuruna çıkmaya yüzü olmayabilir. Hep böyle bakılırdı eskiden ama şuanda sahaya bir bakıyorsunuz ki ortada muhalefet yok yine iktidar partisinin kurmayları var, adayları var. Onlar halkın huzuruna göğsünü gere gere çıkıyor niye 13 yıllık bir hizmetin sonucunda evet biz hala buradayız ve size hizmet etmeye devam edeceğiz şeklindeki bir mesajla aslında halkın huzuruna çıkmış oluyor. Bu yönüyle de aslında bakıldığında bu süreç hakikaten bizim yüz akımız diyebiliriz ve özellikle en sevindirici olan kısmı da halkın huzuruna çıkabilecek yüzünüzün olması" diye konuştu.

"HEPİMİZ İNSANIZ, ZAMAN ZAMAN KIZARIZ"

"Bir sanat adamı olarak biz kavga dilinden ziyade şefkat dilini tercih ederiz" diyen Uğur Işılak, liderlerin seçim meydanlarında kullandığı üslubu değerlendirdi.

"Sanat ruhlu insanlar kavga dilini tercih etmezler" diyen Uğur Işılak, "Onlar daha şefkatten, merhametten, daha uysal bir lisanı tercih ederler. Fakat meydana çıktığınız zaman böyle olmuyor veya birisi sizin hakkınızda konuştuğu zaman, birisi iftira ettiği zaman, birisi hakkınızda yalan yanlış bilgi verdiği zaman bunu böyle şefkatle karşılayamıyorsunuz, buna merhametle yaklaşamıyorsunuz. Bu da, çok ciddi bir sıkıntıdır. Bundan dolayı da aslında kavgaya yakın üsluplar kullanılıyor meydanlarda. Biz hepimiz insanız. Etten ve kemikteniz. Hiçbirimiz robot değiliz. Hiçbirimizin hammaddesi metalden değil, odundan değil. Yani biz hakikaten etten, kemikten, ruhtan var olan varlıklarız. İnsanız biz. Dolayısıyla kızarız. Zaman zaman öfkeleniriz, zaman zaman seviniriz, biz zaman zaman hüzünleniriz. İşte bu duygular meydanlara da yansıyor, liderlerin üslubuna da yansıyor" diye konuştu.

"SEÇİM MÜZİKLERİ BİR EMEĞİN ÜRÜNÜDÜR"

Partilerin seçim müzikleriyle de ilgili değerlendirmelerde bulunan Uğur Işılak, "İlk 2002'de AK Parti kurulduğunda "Haydi Anadolu" ile başladık bu sürece. Arkasından "Söyle Var mısın" dedik. Bu dönemin meydanlarda en fazla çalınan seçim müziklerinden yine bir tanesini söz ve beste olarak biz yaptık. Yine Davutoğlu Ahmet Hoca'nın sözlerini de ben yazdım ve Kiziroğluna ben uyarladım, Ayna seslendirdi. Dombıra'yı Cumhurbaşkanımıza o dönemin Başbakanına uyarlamış olduk. Bunların hepsini 13 yıllık zaman zarfında yaptık. Seçim meydanlarında çalınan müzikler hepsi bir emeğin ürünüdür sonuç itibariyle kötü demek tabi ki bize düşmez ama inanamadığım bir partiye, muhalefet partilerine yazılmış eserler olduğu için beni çok etkilemiyor. Bütün yapılan bu seçim müzikleri arasında beni en çok etkileyen hangisi diye soracak olursanız tabi ki Recep Tayyip Erdoğan marşı diyebiliriz buna Dombıra'ya" şeklinde konuştu.

"KOALİSYONLA YÖNETİLEMEYEN ÜLKELER BAŞKANLIK SİSTEMİNE BAŞVURMALI"

AK Partili Uğur Işılak, başkanlık sisteminin Türkiye için gerekli olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: "Başkanlık sistemi aslında koalisyon hükümetlerini engellemek amacıyla kurulmuş olan çok önemli bir sistem. Yani koalisyonla yönetilemeyen ülkelerin başkanlık sistemine başvurması gerekir, başkanlık sistemine geçmesi gerekir diye benim bir tezim var. Başkanlık sistemi aynı zamanda bürokratik engellerden dolayı yatırımlara engel olunuyorsa sürekli, başkanlık sistemi bunu da bertaraf edecek bir sistem olacak. Hakikaten Türk halkı adına ortadan engelleri kaldırabilecek aynı zamanda koalisyonlara mahkumiyeti de kaldırabilecek en ideal sistem. Cumhurbaşkanımız hakikaten başkanlık sistemini kendi şahsı için istemiyor. Şuanda en üst makamda zaten ve şuanda istediği zaman bakanlar kurulunu topluyor zaten, şuanda bütün yetki kendi elinde. Bunu şahsı için istese şuan da ki konumundan daha yüksek bir konum değil bu. Bunu Türkiye için istiyor. Kendisinden sonraki dönemler için istiyor. Çünkü ilelebet var değil ki Recep Tayyip Erdoğan. Bugün var yarın yok her fani gibi, bizim hepimiz bugün var yarın yokuz. Dolayısıyla da Cumhurbaşkanımız bunun 10 yıl sonrası, 20 yıl sonrası, 30 yıl sonrası Türkiye'yi hayal ederek bu sistemi istiyor."

"MİLLETLE KOALİSYON OLACAK"

Seçim sonuçlarına yönelik düşüncelerini de dile getiren Uğur Işılak, "Benim şahsi kanaatim rakamlarla söylemeyeyim ama biz inşallah zaten birinci parti olacağız. AK Parti olarak ve tek başına da AK Parti iktidar olacak onun dışında koalisyon hayali varsa birilerinin evet koalisyon olacak ama milletle koalisyon olacak" dedi.

Seçmene oy kullanmaları konusunda çağrıda bulunan Uğur Işılak, 94 yaşındaki Abdullah Yeğin isimli vatandaşın kendi memleketinden İstanbul'a oy kullanmak için geldiğini belirterek, "Diyor ki 'şu dönemde oy kullanmak düşmana ok atmak gibidir.' Düşman kim mukaddesatın düşmanı, vatanın bölünmez bütünlüğüne kastedenleri düşmanı olarak kabul ediyor dolayısıyla diyor oy verin ok atın hainlere, oy verin zalimlere ok atın demek istiyor. Hakikaten de bunun üzerine bir şey söylemek istemiyorum. Seçmene sesleniyorum, oy verin haine, zalime ok atın inşallah" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Uğur Işılak: 'Oy Verin, Ok Atın Haine' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne Belediyesi ve Pazarcılar Odası arasında pazar yerleri işletme protokolü imzalandı
    15:23 Edirne Belediyesi ve Pazarcılar Odası arasında pazar yerleri işletme protokolü imzalandı

    Edirne Belediyesi ile Edirne Pazarcılar Odası arasında kentteki pazar yerlerinin işletilmesine ilişkin protokol imzalandı. Belediye Başkanı Recep Gürkan, yeni protokolün hazırlandığını ve tüm sebze meyve pazarlarının düzeninden odanın sorumlu olacağını belirtti. Protokolün hayırlı olmasını dileyen Gürkan, açılışı geciken Cumartesi Pazarı hakkında da bilgi verdi. Edirne Pazarcılar Odası Başkanı Şeref Hasır ise Gürkan'a teşekkür etti. Ayrıca, Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Geleceğin Yazarları Projesi Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

  • Cumhur İttifakı AK Parti Kepez Belediye Başkan Adayı Rıza Sümer, Vatandaşlara Sandığa Gitmeleri İçin Çağrıda Bulundu
    15:19 Cumhur İttifakı AK Parti Kepez Belediye Başkan Adayı Rıza Sümer, Vatandaşlara Sandığa Gitmeleri İçin Çağrıda Bulundu

    Cumhur İttifakı AK Parti Kepez Belediye Başkan adayı Rıza Sümer, 31 Mart Yerel Seçimleri için vatandaşlara sandığa gitmeleri konusunda çağrıda bulundu.

  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik'te Vatandaşlarla Buluştu
    15:19 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik'te Vatandaşlarla Buluştu

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen gece döneri sahur programında vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Aktaş, Bursa'nın her köşesinde gülümsediklerini ve bu şehirde yaşamaktan mutlu olduklarını belirtti.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 20 İlçede Sağlık Merkezleri Açacak
    15:18 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 20 İlçede Sağlık Merkezleri Açacak

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 20 ilçenin tamamında tam teşekküllü sağlık merkezleri açacak. Sağlık merkezlerinde ayakta muayene, teşhis ve tedavi, tahlil, enjeksiyon/pansuman, ağız ve diş sağlığı, psikolojik danışmanlık, aile danışmanlığı, diyetisyen ve evde bakım hizmetleri verilecek.

  • İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anma töreni düzenlendi
    15:16 İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anma töreni düzenlendi

    İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesinin 9'uncu yılında, İstanbul Adliyesi'nde düzenlenen törenle anıldı. Anma törenine konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Çocuklarımızın, gençlerimizin huzurlu bir Türkiye'de yaşamasının mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğiz. Şehit Savcımız Mehmet Selim Kiraz işte bugün olduğu gibi bu ülkenin kahraman bir evladı olarak, hayırla, rahmetle anılıyor ve anılmaya devam edecek" dedi.

  • Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
    15:13 Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor

    Mehmet Tosun, seçim çalışmaları kapsamında tiyatro oyunu izledi, halk buluşmaları gerçekleştirdi ve belediye hizmet birimlerini ziyaret etti. Ayrıca esnaf buluşmaları düzenleyen Tosun, Bodrum'un çehresini değiştirecek projelerini anlattı. Gümüşlük ve Karaova'da yapılan ziyaretlerde ise bölgenin sorunları hakkında bilgi aldı ve yaşamı kolaylaştıracak yatırımlar planladıklarını belirtti.

  • Trabzon'da siyasi parti temsilcileri TSYD Trabzon Şubesi'ni ziyaret etti
    15:10 Trabzon'da siyasi parti temsilcileri TSYD Trabzon Şubesi'ni ziyaret etti

    Trabzon'da AK Parti ve İYİ Parti temsilcileri, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyarette, AK Parti Trabzon milletvekilleri, ilçe başkanı ve belediye başkan adayları ile İYİ Parti belediye başkan adayları yer aldı. TSYD Trabzon Şubesi Başkanı Selçuk Kılıç, ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin Trabzon ve ülke için hayırlı olması temennisinde bulundu.

  • AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, Meram gençliği ile sahurda buluştu
    15:10 AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, Meram gençliği ile sahurda buluştu

    AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular, Meram gençliği ile sahurda buluştu. Meram Gelişim Akademisi (MEGA) Mehmet Ali Özbuğday Gençlik Merkezi'nde sınavlara hazırlanan gençlerle gerçekleşen buluşma bir keyifli ve eğlenceli anlara sahne oldu. Milletvekili Özer ve Başkan Kavuş ile aynı sofrada sahur yapma fırsatı yakalayan gençler başkanlarla birlikte olmanın mutluluğunu da yaşadı.


Advertisement