Uğur Mumcu Adana'da Anıldı - Son Dakika
Güncel

Uğur Mumcu Adana'da Anıldı

Uğur Mumcu Adana\'da Anıldı

Ankara'da 1993 yılında evinin önünde uğradığı suikast sonucu öldürülen gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 23'üncü yılında Adana'da düzenlenen yürüyüşle anıldı.

24.01.2016 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da 1993 yılında evinin önünde uğradığı suikast sonucu öldürülen gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 23'üncü yılında Adana'da düzenlenen yürüyüşle anıldı.

Merkez Seyhan İlçe Belediyesi çalışanları ve çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin iş birliğiyle Atatürk Parkı'nda düzenlenen anma törenine CHP Adana Milletvekilleri, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan ve Zülfikar İnönü Tümer ile Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende Seyhan Belediyesi Kültür Müdürü Güven Boğa açılış konuşması yaptı. Uğur Mumcu'nun ölümün ardından dönemin yetkililerinin cinayetin kısa sürede aydınlatılacağına ilişkin 'Namus sözü' verdiklerini belirten Boğa, "Bunca zaman boyunca bu cinayeti planlayanlar ve işleyenler hakkında en küçük bir ipucu elde edilmiş değildir. Ülkemizde basın tarihi aynı zamanda öldürülen gazetecilerin tarihidir. 1905 yılından bu yana 65 gazeteci öldürüldü" dedi.

Sivil toplum kuruluşları adına basın açıklaması yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şube Başkanı İsa Kayadan, öldürülen aydınların Anadolu aydınlanmasının ışığını halka taşıyan öncüleri olduğunu kaydederek, "Hepsi Kemalist, demokrat, laik, Cumhuriyetçi ve yurtseverdi. Onlar tam bağımsız Türkiye'den yana ve emperyalizme karşıydılar. Bu seçkin ve özel donanımlı aydınların, cinayetlerinin faili belliydi fakat faili meçhul kaldılar" dedi. Konuşmaların ardından törene katılanlar sloganlar eşliğinde Ziyapaşa Bulvarı'ndan 500 metre uzaktaki Uğur Mumcu Meydanı'na yürüyerek, alana karanfil bıraktı. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uğur Mumcu Adana'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement