Uğur Mumcu'nun Öldürülüşünün 22. Yılı - Son Dakika
Güncel

Uğur Mumcu'nun Öldürülüşünün 22. Yılı

Mumcu'nun öldürülüşünün 22. yılında Marmaris'te anıldı Uğur Mumcu'yu Anma Platformu Sözcüsü Balcı: "Bugün olduğu gibi o dönem de devletin içine sızmış olan karanlık güçlerin, Türkiye'nin gelişmesine nasıl engel olduklarına tanıklık ettik"

24.01.2015 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci Uğur Mumcu, öldürülüşünün 22. yılında Marmaris'te düzenlenen törenle anıldı.

Uğur Mumcu'yu Anma Platformu tarafından Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen törene çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anmada, Mumcu'yu anlatan yazılar ve şiirler okundu.

Uğur Mumcu'yu Anma Platformu Sözcüsü Sait Balcı, burada yaptığı konuşmada, Mumcu'nun 24 Ocak 1993'te arabasına konulan bombanın patlatılması sonucu şehit edildiğini söyledi.

Suikastçiler ve arkalarındaki karanlık güçlerin halen ortaya çıkartılamadığını belirten Balcı, "Suikastin hemen ardından bazı örgütler peş peşe katliamı üstlenirken, başka bir çok örgütün daha adı geçti. Ancak olayın sıcaklığıyla devletin en tepesindeki isimlerin 'Namus borcu' olarak gördükleri suikast, bir türlü aydınlatılamadı. Uğur Mumcu'nun katilleri bulunmak istenseydi, patlatılan bombanın hemen ardından ortaya saçılan deliller alelacele bir şekilde süpürgeyle süpürülmezdi" şeklinde konuştu.

Mumcu'nun tam bağımsız bir Türkiye'den yana tavır almasının karanlık güçlerin hedefi haline gelmesine yol açtığını ifade eden Balcı, yıllar sonra eşinin yazdığı kitapla Mumcu'nun nasıl tehdit edildiğini öğrendiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bugün olduğu gibi o dönem de devletin içine sızmış olan karanlık güçlerin, Türkiye'nin gelişmesine nasıl engel olduklarına tanıklık ettik. Devletin Mumcu'yu koruyup, kollayacağına, suikasti düzenleyen karanlık güçlere, nasıl destek verdiğini gördük."

Atatürk Anıtı önündeki Mumcu'nun fotoğraflarının önüne karanfiller bırakılmasının ardından tören sona erdi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uğur Mumcu'nun Öldürülüşünün 22. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement