Uğur Mumcu Ölümünün 21. Yılında Edirne ve Tekirdağ'da Anıldı - Son Dakika
Yerel

Uğur Mumcu Ölümünün 21. Yılında Edirne ve Tekirdağ'da Anıldı

Uğur Mumcu Ölümünün 21. Yılında Edirne ve Tekirdağ\'da Anıldı

Gazeteci yazar Uğur Mumcu ölümünün 21. yılında Edirne ve Tekirdağ'da düzenlenen törenlerle anıldı.

24.01.2014 17:20  Güncelleme: 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar, belediye bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde Atatürk Anıtı'na yürüdü.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından anıta çelenk sunuldu. Buradan Uğur Mumcu parkına geçen vatandaşlar Mumcu'nun anıtına kırmızı karanfil bıraktı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Edirne Şube Başkanı Ahmet Yürük, Mumcu'nun saygı ve minnetle andıklarını söyledi. Aydınlık günlere hep birlikte kavuşulacağına dair inancın yinelendiğini belirten Yörük, "Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı, Bahriye Üçok, Turan Dursun, Gaffar Okan, Necip Hablemitoğlu, Ümit Yaşar Doğanay, İlhan Ümit Bostancıoğlu, Abdi İpekçi, Kemal Türkler, Çetin Emeç Eşref Bitlis ve niceleri susturuldu" diye konuştu.

İpsala'da Saraçilyas Mahallesi'ndeki Uğur Mumcu anıtında da düzenlenen törende konuşan Mehmet Ali Gürbüz de, Mumcu'nun Türkiye'nin daha ileri gidebilmesi için ideallerini özgürce savunduğunu ifade etti.

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz de bir konuşma yaptı.

Mumcu, ölümünün 21. yılında Tekirdağ ve ilçelerinde de anıldı.

Vatandaşlar Tuğlalı Park'taki Uğur Mumcu anıtı önünde toplandı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından anıta kırmızı karanfil bırakıldı.

Eğitim-İş Tekirdağ Şubesi Başkanı Hüseyin Eren, Mumcu'nun ülkenin ve Türk basınının büyük değerlerinden biri olduğunu ifade etti.

Çorlu'da da Omurtak Caddesi'ndeki Mumcu Parkı'nda toplanan vatandaşlar saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu. CHP Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, yaptığı açıklamada, Uğur Mumcu'nun faillerinin halen bulunamadığını söyledi. Anma törenine, CHP Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mumcu'nin ölümünün 21. yılında Malkara ilçesinde de tören düzenlendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uğur Mumcu Ölümünün 21. Yılında Edirne ve Tekirdağ'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement