Uğur Mumcu Ölümünün 22. Yılında Didim'de Anıldı - Son Dakika
Yerel

Uğur Mumcu Ölümünün 22. Yılında Didim'de Anıldı

Uğur Mumcu Ölümünün 22. Yılında Didim\'de Anıldı

Gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 22.yılında Didim’de düzenlenen yürüyüşün ardından adını taşıyan Uğur Mumcu Parkı’nda anıldı.

24.01.2015 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 22.yılında Didim'de düzenlenen yürüyüşün ardından adını taşıyan Uğur Mumcu Parkı'nda anıldı.

Didim Demokrasi Platformuna bağlı parti sendika ve sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen anma etkinliği kapsamında toplanan kalabalık İş Bankası önünde bir araya gelip polisin güvenlik tedbirleri altında Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Uğur Mumcu Parkı'na kadar yürüdü.

Burada çelenklerin konulmasının ardından demokrasi şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşundan bulunuldu. Ardından Platform adına CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş basın açıklamasını okudu. Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; "Tüm Didimlileri demokrasimizin bu kara gününde saygıyla selamlıyoruz. Dostlar 24 Ocak gerçekten de Türkiye yakın tarihi açısından acılarla andığımız bir gün olmuştur. Gaffar Okan suikastı ve Sosyal demokrat İsmail Cem'in ölümü de maalesef 24 Ocak'a denk gelmiştir. Ülkemizi ve toplumumuzu en derinden sarsan olay ise, Atatürkçülüğün ve laikliğin ödünsüz savunucusu Uğur Mumcu'nun arabasına konan bomba ile katledilmesidir. Ülkemizin yetiştirdiği önemli insanlar bir bir ortadan kaldırılıyordu. ve tüm planlar ortaya konulmuştu. Uğur Mumcu analiz ve gözlem yeteneği olağanüstü olan bir gazeteciydi. Bugün tüm dünyanın başına bela olan İslamcı terör ile ilgili öngörüleri hayret verici şekilde tutmaktadır. Bugünü 25 yıl önceden algılayabilmek kolay bir şey değildir. Uğur Mumcu gibi bir devrimciden de bence analiz yapmayı iyi öğrenmemiz gerektiğini düşünüyorum. Ne demişti büyük devrimci? " Vurulduk ey halkım unutma bizi" Ülkemizde özellikle geçmişte yaşamış devrimcilerin yaşamını ve beklentisini ne güzel anlatmış aslında. Bizlere düşen en büyük görev o yaşamları devam ettirmektir aslolan. Dostlar kavgayı kendimizle yapmayalım. Kavgamızı vuranla, vurduranla yapalım. Kavgamızı ezenle ve hırsızla yapalım. O devrimcilere ancak böyle layık olabiliriz." ifadelerine yer verildi.

Kalabalık basın açıklamasının ardından dağıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uğur Mumcu Ölümünün 22. Yılında Didim'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement