Uğur Mumcu Ölümünün 22. Yılında İzmir'de Anılacak - Son Dakika
Güncel

Uğur Mumcu Ölümünün 22. Yılında İzmir'de Anılacak

Uğur Mumcu Ölümünün 22. Yılında İzmir\'de Anılacak

Ankara'da, uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 22. yıl dönümünde İzmir'de düzenlenen törenle anılacak.

21.01.2015 14:09  Güncelleme: 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'da, uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 22. yıldönümünde İzmir'de düzenlenen törenle anılacak.

24 Ocak 1993 tarihinde, Ankara Karlı Sokak'taki evinin önünde, aracına konulan bir bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden Uğur Mumcu için İzmir'de anma törenleri düzenlenecek. Tören, usta gazetecinin 22. ölüm yıldönümü olan 24 Ocak Cumartesi akşamı saat 20: 00'de Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV) ile düzenlenecek programın teması bu yıl Demokrasi, Hukuk ve Sanat olarak belirlendi. Mumcu'nun yaşamına dair kesitlerin sunulacağı törende, şiirler okunacak çeşitli konuşmacılar usta gazeteciyi anlatacak.

Törende, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof.Dr. Metin Feyzioğlu, AKUT Kurucu Genel Başkanı Nasuh Mahruki, Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Türkiye Merkezi Başkanı Üstün Akmen, Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Serdar Kızık, TOBAV İzmir Şube Başkanı Hale Gökalpsezer ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da konuşmacı olarak yer alacak.

Anma etkinlikleri kapsamında, Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı tarafından düzenlenen Gürsel Gökçe'nin Sönmeyen Işık Uğur Mumcu adlı sergisi de, Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde üç gün boyunca İzmirlilerle buluşacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uğur Mumcu Ölümünün 22. Yılında İzmir'de Anılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement