Uğur Mumcu Satranç Turnuvası Ödülleri, Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Yerel

Uğur Mumcu Satranç Turnuvası Ödülleri, Sahiplerini Buldu

Uğur Mumcu Satranç Turnuvası Ödülleri, Sahiplerini Buldu

Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun ölümünün 22’nci yılında, Beşiktaş’ta adına düzenlenen satranç turnuvasında, 1’inci, 2’nci ve 3’üncü olan yarışmacılar ödüllerini Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın elinden aldı.

01.02.2015 20:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu'nun ölümünün 22'nci yılında, Beşiktaş'ta adına düzenlenen satranç turnuvasında, 1'inci, 2'nci ve 3'üncü olan yarışmacılar ödüllerini Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın elinden aldı.

Beşiktaş Belediyesi'nin Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (UM: AG) ve Türkiye Satranç Federasyonu'yla birlikte düzenlediği "Uğur Mumcu Satranç Turnuvası", Beşiktaş Mustafa Kemal Merkezi'nde dün gerçekleştirilen oyunlarla başlatılmıştı. Yarışmalar sonucunda dereceye giren satranç oyuncuları, Mustafa Kemal Merkezi'nde bugün düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Düzenlenen gecede ödül töreni öncesinde Beşiktaş Belediyesi tarafından Uğur Mumcu anısına özel olarak hazırlanan video gösterisi yapıldı. Gecede ayrıca, Mumcu anısına şiirler de okundu.

Ödül töreninde sahnede bir konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, turnuvaya katılan herkese ve emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirterek, "Uğur Mumcu sorgulayan, derdi olan, yaşadığı topluma, insanlığa dair derdi olan önemli bir isimdi. Bugün ne tesadüftür ki hem Muammer Aksoy'un hem de Abdi İpekçi'nin ölüm yıl dönümleri. Dün de biz aslında kendilerini andık. Aslında bu isimler bizi biz yapan değerlerinde simgesi. Tarihimiz çok önemli bir taraftan Evlad-ı Fatihan olmakla övünüyoruz bunlar çok önemli. Tarihiyle övünen tarihi ile gurur duyan. Her ülkeyi bir ülkeyi birbirine bağlayan bu ülkedeki ulusları ulusu, kimlikleri birbirine bağlayan değerlere ihtiyaç vardır. O değerlere tutunmak lazım" dedi.

Başkan Hazinedar, konuşmasının ardından yarışmanın A-Kategorisinde sırasıyla birinci, ikinci ve üçüncü olan Mustafa Yılmaz, Aghasıyev Kamal ve Salih Zeydan'a ödüllerini takdim ettikten sonra yarışmaya katılıp dereceye giren tüm oyuncularla toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uğur Mumcu Satranç Turnuvası Ödülleri, Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement