Uğur'un Yürümesi İçin Başbakan Devreye Girdi - Son Dakika
Güncel

Uğur'un Yürümesi İçin Başbakan Devreye Girdi

Uğur\'un Yürümesi İçin Başbakan Devreye Girdi

Elazığ'da doğuştan elleri ve ayakları tutmayan Uğur Durmuş'un yürümesi için Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı devreye girdi.

31.07.2014 16:38  Güncelleme: 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yürümesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın devreye girdiği 17 yaşındaki Uğur Durmuş, 16 gün sonra tedavi için Ankara'ya gitme hazırlığı yapıyor.

DOĞUŞTAN EL VE AYAKLARI TUTMUYOR

Elazığ'ın Üniversite Mahallesi'nde bir apartmanın zemin katında ikamet eden Selahattin ve Şengül Durmuş çiftinin 4 çocuğundan en küçüğü olan 17 yaşındaki Uğur Durmuş, doğuştan beynine yetersiz oksijen gitmemesinden dolayı geçirdiği serebral palsy hastalığı nedeniyle el ve ayaklarını kullanamıyor. İşçi emeklisi baba Selahattin Durmuş, 3 çocuğunun üniversite eğitimi devam ettiği için çalışmak zorunda kalırken, evde vakit buldukça çocuklarına egzersiz yaptırıyor.

ERDOĞAN DEVREYE GİRDİ

Yürümek isteyen Uğur'un sesini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan duydu. Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sağlık İl Müdürlüğü aileyi ziyaret etti. Ziyaret sonrası Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Uğur'un hastalığı ile ilgili alanında uzman olan Prof. Dr. Bülent Elibol'dan 16 Ağustos tarihinde randevu alındı.

16 AĞUSTOS'DA TEDAVİSİ BAŞLIYOR

Kendisini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan aradıklarını ifade eden Uğur Durmuş, "Elimizden ne gelirse yapacağız dediler. Birkaç gün sonra sağlık müdürlüğünden geldiler. Onlar da aynı şeyi söylediler. Yani devletimiz sağ olsun ilgilendiler. Sesimizi duydular ve yardım ellerini uzattılar. Allah razı olsun. 16 Ağustos tarihinde benim için Hacettepe Hastanesi'nde Bülent Elibol hocadan randevu aldılar. Ayın 16'sında sabah uçakla gideceğiz. İnşallah olumlu bir sonuç alırız" dedi.

"BAŞBAKANI, CUMHURBAŞKANI OLARAK ZİYARET ETMEK İSTİYORUM"

Kendisine devletin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çok yardımı olduğunu dile getiren Uğur Durmuş, "Başbakanımıza da çok saygılarımı iletmek istiyorum. Allah razı olsun. Kendisi bu konularda hakikaten duyarlı bir insan. Çok yardımsever elinden geldiğince yardım etmeyi seven, elinden geldiği kadar yardım eli uzatan bir başbakan olduğu için seviyorum. İnşallah cumhurbaşkanı olarak da göreceğiz kendisini. İnşallah tedaviye gittiğimde kendisini Cumhurbaşkanlığı makamında ziyaret etmek isterim. Birkaç dakikasını ayırırsa bana hakikaten mutlu olurum. Teşekkür etmek istiyorum. Hakikaten ilgilendiler" şeklinde konuştu.

Tedaviden olumlu sonuç aldıktan sonra elinden gelen gayreti göstereceğini de belirten Uğur Durmuş, "Buradan başbakanımızın uzattığı eli geri çevirmeyeceğim. Gayret edeceğim ve Allah'ın izni ile inşallah üniversite hayalim var. Hayalimi gerçekleştireceğim. Hedeflerimi gerçekleştirmek istiyorum. İnşallah bu azmin karşılığını alırım" diye duygularını ifade etti.

Selahattin ve Şengül Durmuş çifti de seslerini duyan Başbakan dahil yetkililerin hepsine teşekkür ederek, tek isteklerinin oğulları Uğur'un sağlığına kavuşması olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uğur'un Yürümesi İçin Başbakan Devreye Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı
    21:45 Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde söyleşiye katılan jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Görür, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İskenderun'un Depremselliği ve Deprem Dirençli İskenderun' söyleyişine katıldı.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement