Uğurludağ Toplu Koruma Merkezi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Uğurludağ Toplu Koruma Merkezi Açıldı

Uğurludağ Toplu Koruma Merkezi Açıldı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Çorum’un Sungurlu ilçesinde oluşturulan Toplu Koruma Merkezi düzenlenen törenle hizmete girdi.

24.01.2015 23:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Çorum'un Sungurlu ilçesinde oluşturulan Toplu Koruma Merkezi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Açılışta merkez hakkında bilgi veren Çorum Orman İşletme Müdürü Orhan Çatalcam, Uğurludağ ilçesinde toplu koruma alanı içerisinde yaklaşın 17 bin hektarlık bir ormanlık alan olduğunu söyledi.

Çatalçam, 25 köye hizmet verecek merkezle birlikte, bundan sonra orman köylülerinin Çorum'a gitmesine gerek kalmadığını belirtti.

2014 yılında 18 bin dekarlık alanda ağaçlandırma çalışması yaptıklarını açıklayan Çatalçam, bu yılda ağaçlandırma çalışmalarının devam edeceğini bildirdi.

ÜLKENİN HER TARAFINI BARAJ VE GÖLETLERLE DONATTIK

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfü Akça ise, merkezin ormanların etkin korunmasında önemli bir görev yapacağını belirtti.

Ayrıca ilçede ormanların yangından korunması noktasında anında müdahalenin yapılabileceği bir sistemin kurulması gerektiğini dile getiren Akça, "Buraya üzerinde 5 tonluk tankı bulunan ilk müdahale aracı konuşlandıracağız. ayrıca önümüzdeki günlerde bir tanede arazöz tahsisi yapacağız" dedi.

Sorunları yerinde tespit etmek amacıyla ziyaretler gerçekleştirdiklerini dile getiren Akça, bu vesileyle yaşanan sorunlara etkili çözüm ürettiklerini ifade etti.

Suyun insanlığın sahip olduğu en büyük nimetlerden birisi olduğunu vurgulayan Akça, bakanlık olarak insanların bu nimetten daha çok faydalanmaları için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Son 10 yılda geçmiş yıllarda yapılan yatırımlar kadar suya yatırım yaptıklarını anlatan Akça, ülkenin her tarafının baraj ve göletlerle donatıldığını söyledi.

10 yıl sonra Türkiye'nin bütün topraklarının sulanacağını dile getiren Akça, "Şuanda 8.5 milyon hektarlık alanının 6.5 milyon hektarlık bölümünde sulama yapabiliyoruz. Türkiye'nin en verimli arazileri Güneydoğu Anadolu Projesi'yle (GAP) suya kavuşuyor. Çorum'da adeta göller yöresine döndü. Her tarafta baraj ve göletimiz var. Uğurludağ'ın içme suyu sorunu çözüme kavuşacak" diye konuştu.

SUYU BEREKETE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ

AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu da, 18 Mart'ta 77 bin hektar arazinin sulanmasına imkan sağlayacak olan Tımarlı barajının ihalesinin yapılacağını hatırlatarak, "Çiftçilerimizin geliri artacak. Artık su akar Türk bakar anlayışı olmayacak. Onu kullanacağız. Berekete dönüştüreceğiz" dedi.

Uğurludağ bir çeltik fabrikası ve paketleme ünitelerinin kurulması için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Uslu, İskilip ve Uğurludağ ilçelerinin çeltik üretimini, çiftçinin alın terini daha iyi değerlendireceğini belirtti.

Çorum-İskilip yolu bağlantısıyla ilgili Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'a dosya sunulacağını dile getiren Uslu, "TOKİ konusunda çalışmalar yapacağız. Çalışmalara başlamak için Şendere isale hattının bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz. İlçeye çim saha kazandırılması için çalışmalar devam ediyor. Ödeneği gönderildi. Toplu Yararına Çalışma programı kapsamında 200 kişilik ek kontenjan ayrıldı. Bunları belediyeye tahsis etmeyeceğiz. İl ve ilçe Özel İdarelerine tahsis edeceğiz.Köylerimize götürülen hizmetleri daha da hızlandıracağız " şeklinde konuştu.

Uğurludağ Kaymakamı Hasan Gümüşçüoğlu ise, toplum olarak ormanların önemini geç kavradığımızı belirtti. Gümüşçüoğlu, son 3 yılda ilçede 30 bin fidanı toprakla buluşturduklarını sözlerine ekledi.

Törene AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfü Akça, Vali Vekili Adem Saçan, Uğurludağ Kaymakamı Hasan Gümüşçüoğlu, Belediye Başkanı Remzi Torun, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uğurludağ Toplu Koruma Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement