Ukrayna Askeri Operasyona Başladı - Son Dakika
Dünya

Ukrayna Askeri Operasyona Başladı

Ukrayna Askeri Operasyona Başladı

Geçici Cumhurbaşkanı Aleksander Turçinov, Ukrayna'nın Doğu bölgesinde terör operasyonu başlatıldığını duyurdu.

15.04.2014 11:08  Güncelleme: 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna'nın geçici Cumhurbaşkanı Aleksander Turçinov Ukrayna'nın Doğu bölgesinde Rusya yanlısı ayrılıkçılara karşı terör operasyonu başlatıldığını duyurdu.

"AMAÇ, UKRAYNALILARI KORUMAK"

Ukrayna'nın doğusunda bulunan Donetsk'in kuzeyinde Rusya yanlılarına karşı operasyon başlatıldığını belirten Turçinov, "Pazartesi sabah saatlerinde terör karşıtı operasyon başladı. Yapılan eylemin amacı Ukraynalıları korumaktır" dedi.

24 SAAT SÜRE VERMİŞLERDİ

Ukrayna'nın doğusundaki birçok bölgede Rusya yanlısı ayrılıkçıların kamu binalarını ele geçirmesi sonrası Ukrayna hükümeti ayrılıkçılara binaları terk etmeleri için 24 saat süre vermişti.

Hükümet, binaların terk edilmemesi durumundaysa askeri operasyon düzenleyeceğini duyurmuştu.

RUSYA’DAN İLK TEPKİ: İÇ SAVAŞ TETİKLENDİ SAYILIR

Ukrayna Cumhurbaşkanı vekili Turçinov’un “askeri operasyon başlamıştır” açıklamasına Moskova’dan da ilk tepki geldi.

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Facebook hesabı üzerinden açıklamada bulunarak, “Başladığı ilan edilen askeri operasyon aynı zamanda Ukrayna’da iç savaşın başladığının ilanı sayılır. Kiev’de iktidarı ele geçirdiği günden bu yana yeni yönetim olarak geçinen kişiler ülkede ne düzeni sağlayabildi, ne de yasalara saygılı oldu. Onlar CIA ne emrettiyse onu yapmayı tercih ediyor.” notunu düştü. 


Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Ukrayna Askeri Operasyona Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • fer: bunlar terorist oluyor, ama bizim geziciler olmuyor, ayni senaryo türkiyedede vardi, molotov barikad ler daha fazlasi hatta, yaktilar yiktilar, erdogan bunlara 1 ay sabretti, ukrayna özel harekat yolluyor bizim polis gaz siktigi zaman.... 34 9 Yanıtla gezen: gezicilerin elinde kalaşnikof silah yoktu!!!! geziciler devlet binasını işgal etmedi!!! 0 0 gtrg: polis müdahale etmeseydi onuda yapardiniz, nede olsa devlet binalarina kadar yürüyordunuz, molotov tabanca da attiniz siktiniz, occupy nin nasil sizin gibilerini egittini cok iyi biliorum... 0 0 sabır: sizden olmayan yaşamasın mantığı.. 0 0 dc: bunlar rus proveköterleri peki geziciler kimin proveköterleri?hangi ülkenin? avrupa amerika? 0 0 frfr: öcalan yakalandiginda chp iktidarda degilmiydi, idama yasasi varken neden idam etmediniz, karsi ciktiniz, madem bukadar vatan sevgisi var sizde. 0 0
  • sessiz: Allah Ukraynalıların yardımcısı olsun , 22 1 Yanıtla
  • memur: yakında bunlarda türkiye sığınmcı gelir nede olsa türkiye herkeze kuçak acıyor geleceğini düşünmeden nerde mazlum var türkiye orda sonrada bunlar yerleşinde burdada iç savaş cıkr merak etmeyim yapancılar gruplaşma olur ve birbirlerini öldürürler aimir bizi ankara bizi istanbul bizim diye savaş başalar bu hükümet olduğu sürece 7 15 Yanıtla

Advertisement