Ukrayna Babi Yar Katliamı'nı Andı - Son Dakika
Dünya

Ukrayna Babi Yar Katliamı'nı Andı

Ukrayna Babi Yar Katliamı\'nı Andı

Ukrayna İkinci Dünya Savaşı sırasında on binlerce Yahudi'nin öldürüldüğü Babi Yar Katliamı'nın 75'inci yıl dönümünü andı.

30.09.2016 04:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna İkinci Dünya Savaşı sırasında on binlerce Yahudi'nin öldürüldüğü Babi Yar Katliamı'nın 75'inci yıl dönümünü andı. Başkent Kiev yakınlarındaki Babi Yar bölgesi, Nazilerin İkinci Dünya Savaşı sırasında yaptıkları en büyük katliamlarından birine sahne olmuştu.

Kiev'de düzenlenen anma törenine Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ve Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk'un da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko törende yaptığı konuşmada Babi Yar trajedisinin tüm insanlığı uyandırdığını söyledi: "İnsan hakları ve özgürlüklerini ayaklar altına alan her türlü rejim insanlık için bir tehdittir."

Eylül 1941'de Nazi işgali altındaki Kiev'de dağıtılan el ilanlarında Yahudilerin Babi Yar'da toplanmaları istenmişti. 29-30 Eylül 1941'de Nazi askerleri yaklaşık 34 bin Yahudiyi kurşuna dizdi. Daha sonraki günlerde Babi Yar'da katliamlar sürdü. Kurbanların büyük çoğunluğu Yahudiler olsa da Romanlar ve esir Sovyet askerleri de katledildi.

Yazar:

Etiketler:Gönderildi: 30 Eylül 2016

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Ukrayna Babi Yar Katliamı'nı Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı
    09:59 İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı

    İran'ın İsfahan eyaletinde meydana gelen patlama sesi, hava savunma sisteminin tanımlanamayan bir cisme ateş açması sonucu gerçekleşti. İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, saldırının hiçbir hasara yol açmadığını belirtti. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian ise saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu ve İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı.

  • Gazze'de patlamamış bombalar büyük risk oluşturuyor
    09:37 Gazze'de patlamamış bombalar büyük risk oluşturuyor

    Gazze'de, Ukrayna'dakinden daha çok enkaz olduğunu söyleyen Birleşmiş Milletler, savaşın altıncı ayında, patlamamış mühimmatı temizlemek için daha fazla fon arıyor.

  • İran İsrail'e karşılık verecek mi? Açıklama var
    09:35 İran İsrail'e karşılık verecek mi? Açıklama var

    İsrail'in İran'a başlattığı saldırı sonrasında İran'ın cevabının ne olacağı merak ediliyordu. İranlı yetkili, yaptığı açıklamada İran'ın, İsrail saldırısına yönelik acil bir misilleme planı olmadığını söyledi.

  • İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi
    08:17 İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi

    İsrail günlerdir beklenen misilleme saldırısını gerçekleştirirken, İran'ın birçok nükleer tesisinin bulunduğu İsfahan eyaletini hedef aldı. 3 drone ile gerçekleştirilen saldırı dünyayı tedirgin ederken, İran devlet televizyonu nükleer tesislerde herhangi bir zarar meydana gelmediğini duyurdu.


Advertisement