Ukrayna'da "18 Mayıs, Biz Hepimiz Kırım Tatarıyız" Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'da "18 Mayıs, Biz Hepimiz Kırım Tatarıyız" Kampanyası

KİEV (AA) – Ukrayna'da, Sovyetler Birliği döneminde 1944'te Kırım Tatarlarının Kırım yarımadasından sürgün edilmesinin yıl dönümü nedeniyle anma etkinlikleri başladı.

05.05.2016 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KİEV (AA) – Ukrayna'da, Sovyetler Birliği döneminde 1944'te Kırım Tatarlarının Kırım yarımadasından sürgün edilmesinin yıl dönümü nedeniyle anma etkinlikleri başladı.

Başkent Kiev'de Ukrayna Enformasyon Politikaları Bakanlığı ve Kırım Tatar Milli Meclisi'nin birlikte organize ettiği "18 Mayıs, Biz Hepimiz Kırım Tatarıyız" isimli iletişim kampanyasının tanıtım toplantısı yapıldı.

Kampanya çerçevesinde sürgünün yaşandığı 18 Mayıs'ın içerisinde bulunduğu hafta Ukrayna'da televizyon kanallarında "Soykırımı yaşadım" başlıklı sosyal içerikli görüntüler yayınlanacak. Ülke genelinde afişler asılacak, mitingler ve fotoğraf sergileri düzenlenecek.

Kırım Tatar Milli Meclisi üyesi Gayana Yüksel, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, sürgüne uğrayan Kırım Tatar halkının kurbanlarını anma günü nedeniyle 18 Mayıs'ta Kiev'de Bağımsızlık Meydanı'nda ve Kırım yarımadasının Ukrayna anakarasına bağlandığı Çongar şehrinde miting organize edileceğini bildirdi.

Ukrayna'nın değişik şehirlerinde miting ve organizasyonların planlandığını kaydeden Yüksel, Türkiye, Kanada, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde de 18 Mayıs'ta ve o hafta içerisinde değişik etkinlikler gerçekleşeceğini ifade etti.

1944'te yaşanan sürgün her aileyi etkilediği için her Kırım Tatarının bu acıyı yaşadığına dikkat çeken Yüksel, "Bu iletişim kampanyamız, Kırım'ın işgalden kurtarılması için oluşturulan stratejinin sadece bir parçasıdır. Kırım Tatarlarını anlamak, yarımadanın işgalden çıkışının anahtarıdır." dedi.

Ukrayna Enformasyon Politikaları Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, Rusya tarafından işgal edilen Kırım'da sözde yönetimin, Kırım Tatar halkının hafızasından 1944 yılında yaşanan trajik olayları silmeye çalıştığını söyledi.

Kırım'ı işgal eden Rus yönetiminin yarımadada 18 Mayıs ile ilgili miting yapılmasını yasakladığını belirten Ceppar, "Bu tarih Kırım Tatarları için çok özel. Bir diğer trajedi ise bu seneyi hatırlama yasağı. Onlar (Rus yönetimi) bizim hafızamızı siliyorlar, bizim için kimliğimizin temelini oluşturan şeyi yok ediyorlar." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'da '18 Mayıs, Biz Hepimiz Kırım Tatarıyız' Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement