Ukrayna'da Ateşkes Anlaşması Borsa Endeksi'ni Yükseltti - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'da Ateşkes Anlaşması Borsa Endeksi'ni Yükseltti

Ukrayna'da ateşkes sağlanmasının etkisiyle yükselişe geçen Borsa Endeksi, ABD faiz artışının geriye bırakılmasını sağlayabilecek veriler ile hızlandı ve günü yüzde 4.0'e yakın artışla kapattı.

12.02.2015 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna'da ateşkes sağlanmasının etkisiyle yükselişe geçen Borsa Endeksi, ABD faiz artışının geriye bırakılmasını sağlayabilecek veriler ile hızlandı ve günü yüzde 4.0'e yakın artışla kapattı.

Borsa İstanbul Endeksi, son günlerdeki gerilemelerden sonra, yüzde 4.4 artan bankacılık endeksinin de desteğiyle bugün yüzde 3.18 artışla 86 bin 82 puandan kapandı. Gelişmelerin etkisiyle, dün gece 2.5155 lira ile rekor kıran dolar da 2.48 - 2.49 aralığına geriledi.

UKRAYNA'DA ATEŞKES

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile toplantılarının ardından Ukrayna'nın doğusunda Cumartesi gece yarısından itibaren ateşkes ilan edileceğini duyurdu.

AB - YUNANİSTAN MASADA

Yunanistan'ın yeni hükümeti ile euro bölgesinin maliye bakanlarının da, borçlar konusunda yaptıkları toplantıda anlaşmaya varamasalar da, görüşmelere devam kararı almaları piyasalarda olumlu karşılandı.

ABD VERİLERİ

Bunların yanında, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımını bu yıl ortasında başlatabileceğine ilişkin beklentilerin, bugün açıklanan ABD perakende satış ve işsizlik maaş başvuruları verileri sonrasında biraz kırılması da piyasalara kaynak girişinin süreceği algısı yarattı.

ABD'de perakende satışlar Ocak'ta yüzde 0.8 ile beklentilerin üzerinde azalırken, otomotiv dışındaki çekirdek satışlar da yüzde 0.9 ile yine beklentilerin üzerinde düştü. Verilerin beklentilerden kötü gelmesi, Fed'in faiz artırımına başlamadan önce ekonomiden biraz daha iyi veri bekleyebileceği beklentisi oluşturdu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ukrayna'da Ateşkes Anlaşması Borsa Endeksi'ni Yükseltti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement