Ukrayna'da Düşen Yolcu Uçağı - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'da Düşen Yolcu Uçağı

Hollanda Kral, Kraliçe ve Başbakanı kazada hayatını kaybeden kurbanların yakınlarıyla görüştü.

21.07.2014 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollanda Kralı Willem Alexander, Kraliçe Maxima ve Başbakan Mark Rutte, Malezya Havayollarının Ukrayna'da düşen MH17 sefer sayılı uçağında hayatlarını kaybeden kurbanların yakınlarıyla görüştü.

Utrecht yakılarındaki Nieuwegein kasabasındaki NBC Kongre Merkezi'nde basına kapalı yapılan toplantıya İçişleri, Sağlık, Güvenlik ve Adalet ile Savunma bakanlarının yanı sıra Malezya Havayolları Avrupa Bölge Başkan Yardımcı da katıldı.

Binanın etrafında yoğun güvenlik önlemi alan polis, basın mensuplarının kurban yakınlarının fotoğraflarını ve görüntülerini çekmelerine izin vermedi.

Görüşmeden sonra gazetecilere kısa bir açıklama yapan Başbakan Mark Rutte, kurban yakınlarının acılarını paylaştıklarını söyledi. İçerideki atmosferin oldukça duygusal olduğuna değinen Rutte, "Çok üzücü bir durum. Konuştuğum insanlardan 3-4 yakınını kaybeden var. Onlara, tüm Hollanda'nın yanlarında olduğunu, sağ ya da sollarına baktıklarında acılarını hisseden birilerini göreceklerini söyledim" dedi.

Toplantıda kazayla ilgili bazı pratik konuların da görüşüldüğüne vurgu yapan Rutte, mümkün olduğunca sorulara cevap vermeye çalıştıklarını kaydetti.

Başbakan Mark Rutte bugün ayrıca Meclis Dış İlişkiler Komisyonu üyeleriyle de bir araya geldi. Milletvekillerine son durumla ilgili bilgi veren Rutte, kaza yerine ulaşmadaki yetersizliğin sürmesi halinde olayda dolaylı ya da doğrudan sorumluğu olanlarla ilgili siyasi ve ekonomik yaptırımların masaya gelebileceğini söyledi.

Ukrayna'nın Rusya sınırına yakın bölgesinde Perşembe günü düşen Malezya Havayolları'nın MH17 sefer sayılı uçağında bulunan 283 yolcu ve 15 mürettebattan kurtulan olmamıştı. Kazada ölenlerin 193'ünün Hollanda vatandaşı olduğu açıklanmıştı. - Noord-Holland

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'da Düşen Yolcu Uçağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement