Ukrayna'da Düşen Yolcu Uçağı - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'da Düşen Yolcu Uçağı

Hollanda kaza bölgesine 40 askeri polis gönderecek Silahsız askeri polisler cesetlerin arama çalışmalarına yardımcı olacak.

25.07.2014 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollanda, Malezya Havayolları'na ait uçağın geçen hafta Ukrayna'da düştüğü bölgeye 40 askeri polis gönderecek.

Başbakan Mark Rutte, akşam saatlerinde yola çıkacak askerlerin bölgede ceset arama çalışmalarına devam eden uzman ekibe yardım edeceğini ve silah taşımayacağını açıkladı.

Önceliklerinin cesetlerin toplanması olduğunu kaydeden ve bunun için bölgedeki uzman ekibin sayısının artırılacağını belirten Rutte, cenazelerin ülkeye taşınmasına cumartesi gününe kadar devam edileceğini söyledi.

İki günden bu yana Hollanda'ya taşınan toplam 114 Hollandalının cenazeleri, teşhis işlemleri için Hilversum kentindeki Van Oudheusden askeri kışlasında tutuluyor. Kışlada aylar sürmesi beklenen teşhis işlemi, Hollandalıların yanı sıra aralarında Avustralya, Almanya, Belçika, İngiltere, Malezya, Endonezya ve Yeni Zelanda'dan isimlerin de olduğu yaklaşık 200 kişilik uzman bir ekip tarafından yürütülüyor.

Ukrayna'nın Rusya sınırına yakın bölgesinde 17 Temmuz'da düşen Malezya Havayolları'nın MH17 sefer sayılı Amsterdam- Kuala Lumpur uçağında bulunan 283 yolcu ve 15 mürettebattan kurtulan olmamıştı. Kazada ölenlerin 194'ünün Hollanda vatandaşı olduğu açıklanmıştı. Uçağın enkazı ve cesetler kilometrelerce karelik geniş bir alana yayılmıştı. - Hollanda

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'da Düşen Yolcu Uçağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement