Ukrayna'da Düşen Yolcu Uçağı - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'da Düşen Yolcu Uçağı

Hollanda Başbakanı, kazayla ilgili görüşmelerde bulunmak üzere Malezya ve Avustralya’ya gidecek.

20.10.2014 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin Malezya Havayolları'na ait uçağın temmuz ayında Ukrayna'da düşmesi konusunda görüşmelerde bulunmak üzere Malezya ve Avustralya'ya gideceği bildirildi.

Hollanda Devlet Bilgilendirme Dairesi'nden (RVD) yapılan açıklamada, 5-7 Kasım tarihlerinde iki ülkeyi ziyaret edecek olan Rutte'nin mevkidaşlarıyla görüşeceği belirtildi.

Ziyarette, Malezya ve Avustralya ile kazadan sonra yürütülen yakın işbirliğinin devamı konusunun görüşülmesi bekleniyor. Daha önce Malezya Başbakanı Necip Rezak ile Avustralya Başbakanı Tony Abbott da bu kapsamda Hollanda'yı ziyaret etmişti.

Ukrayna'nın Rusya sınırı yakınında 17 Temmuz'da düşen Malezya Havayolları'nın MH17 sefer sayılı Amsterdam- Kuala Lumpur seferi yapan uçağında bulunan 283 yolcu ve 15 mürettebattan kurtulan olmamıştı. Sebebi henüz tam olarak açıklanmayan kazada hayatlarını kaybedenlerden 196'sı Hollanda, 43'ü Malezya ve 38'i de Avustralya vatandaşıydı.

Hollanda Güvenlik Araştırma Konseyi, kazaya ilişkin hazırladığı ön raporunda uçağın muhtemelen dışarıdan gelen bir nesneyle düşürüldüğünü, pilotaj hatasının söz konusu olmadığını açıklamıştı. - Hollanda

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'da Düşen Yolcu Uçağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement