Ukrayna'da Her Gün 44 Kişi AIDS'e Yakalanıyor - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'da Her Gün 44 Kişi AIDS'e Yakalanıyor

Ukrayna\'da Her Gün 44 Kişi AIDS\'e Yakalanıyor

Ukrayna'da her gün ortalama 44 kişi AIDS'e yakalanıyor, sekiz kişi hayatını kaybediyor.

24.10.2016 11:59  Güncelleme: 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna'da her gün ortalama 44 kişi AIDS hastalığına yakalanıyor, sekiz kişi hayatını kaybediyor. Ukrayna, Avrupa'da HIV virüsünün yayılma hızında lider durumunda.

60 BİNİ AŞKIN KİŞİ BULUNUYOR

Ukrayna Sağlık Bakanlığı verilerine göre, ülkede bugün HIV virüsü taşıyan kayıtlı 280 bini aşkın kişi bulunuyor. Bu kişilerin yaklaşık 60 bini 15 yaşın altında.

Ukrayna'da 2016 yılının ilk altı ayında 7 bin 612 yeni HIV vakası kayıtlara geçti. Bu hastaların bin 365'i 14 yaşın altındaki çocuklar. Ukrayna'da AIDS'in en yaygın olduğu yerler Dnipro, Donetsk, Kiev, Nikolayev ve Odessa illeri.

EN FAZLA CİNSEL İLİŞKİ YOLUYLA BULAŞIYOR

Ülkede 2008 yılından bu yana HIV virüsü en fazla cinsel ilişki yoluyla (yüzde 57) bulaşıyor. Vakaların yüzde 22'sinde bulaşma kan yoluyla, yüzde 19'unda anneden çocuğa geçerek, yüzde 2'sinde homoseksüel ilişkiyle oluyor.

YAYILMA HIZINDA LİDER

UNAIDS'ın verilerine göre Ukrayna, Avrupa'da HIV virüsünün yayılma hızında lider.

Ukrayna, 2015 yılı verilerine göre Doğu Avrupa'da ortalama yaşam süresinin en düşük olduğu (71,3 yıl) ülkelerden biri.

World Life Expectancy'nin verilerine göre, ülkedeki ölüm sebeplerinin başında iskemik hastalıklar (hücrelerde beslenme bozukluğu) geliyor. Tüm ölümlerin yüzde 50'si bu nedenle yaşanıyor. İnmeye bağlı ölümler yüzde 18 ile ikinci sırada.

Ukrayna, Estonya, Litvanya, Belarus ve Rusya'dan sonra dünyada alkol zehirlenmesine bağlı ölümlerde beşinci sırada. Ülkede her 100 bin kişiden 10,6'sı alkol nedeniyle hayatını kaybediyor.

100 bin kadından beşinin rahim kanseri nedeniyle öldüğü Ukrayna bu sıralamada ise dünyada 14'üncü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ukrayna'da Her Gün 44 Kişi AIDS'e Yakalanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu
    18:51 İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu

    İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te yerel seçim çalışmaları kapsamında Söğüt, Bozüyük ve Pazaryeri ilçelerinde esnafı ziyaret etti. Vural, vatandaşlarla bir araya gelerek onlarla sohbet etti ve hayırlı kazançlar diledi. Vural, gazetecilere yaptığı açıklamada, İYİ Parti olarak seçimlerde vatandaşlara alternatif oluşturduklarını ve milletin iradesinin tespiti için yapıldığını belirtti.

  • Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı
    18:48 Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin evlilik öncesi eğitimlere alındığını söyledi. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelik 8 bin personel alımının Nisan ayı içerisinde gerçekleştirileceği açıklandı.

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, 2 bin 785 emniyet ve 2 bin 59 jandarma personelinin görev alacağı belirtildi. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenli bir ortam sağlamak için tüm kamu kurumları işbirliği içinde çalışacak.


Advertisement