Ukrayna'da Maden Kazası: 30 Kişi Öldü, 70 Madenci Mahsur - Son Dakika
Dünya

Ukrayna'da Maden Kazası: 30 Kişi Öldü, 70 Madenci Mahsur

Ukrayna’da bulunan bir maden ocağında meydana gelene patlamada en az 30 kişi hayatını kaybederken, 70 madenci ocakta mahsur kaldı.

04.03.2015 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ukrayna'da bulunan bir maden ocağında meydana gelene patlamada en az 30 kişi hayatını kaybederken, 70 madenci ocakta mahsur kaldı.

Ukrayna'nın doğusunda bulunan Donetsk'te bulunan bir maden ocağında patlama meydana geldi. Patlama sonucunda 30 kişinin yaşamını yitirdiğini ifade edilirken, 70 kişinin de maden ocağında mahsur kaldığı kaydedildi.

Ukrayna Yerel Maden Güvenliği Servisi Başkanı Vladimir Tsymbalenko, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini kaydederek, "30'dan fazla maden işçisi yaşamını yitirdi. Arama kurtarma ekipleri henüz patlamanın meydana geldiği noktaya ulaşamadılar. Halen zehirli gazı çıkarmaya çalışıyorlar, daha sonra patlamanın olduğu noktaya inecekler" dedi.

Bölgede meydana gelen patlamalar nedeniyle her yıl 300 madencinin yaşamını yitirdiği ifade edildi. - DONETSK

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Ukrayna'da Maden Kazası: 30 Kişi Öldü, 70 Madenci Mahsur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TİKA, Sırbistan'da Ramazan Programı kapsamında 1600 koli gıda dağıttı
    18:29 TİKA, Sırbistan'da Ramazan Programı kapsamında 1600 koli gıda dağıttı

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından desteklenen 'Ramazan Programı' kapsamında Sırbistan'ın farklı bölgelerinde 1600 koli gıda maddesi dağıtıldı. Dağıtımın gerçekleştiği Belgrad'ın Zemun semtinde Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy da hazır bulundu. Aksoy, yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasının mutluluk verici olduğunu belirterek, dayanışmanın toplumlar arasında dayanışmayı arttırdığını ifade etti.

  • İngiltere'de kurtarma ekipleri, kayalıklarda mahsur kalan adamı kurtardı köpeğini ölüme terk etti
    17:47 İngiltere'de kurtarma ekipleri, kayalıklarda mahsur kalan adamı kurtardı köpeğini ölüme terk etti

    İngiltere'de bir köpek, yaralı sahibiyle birlikte gelgit nedeniyle mahsur kaldı. Sahibiyle birlikte kayalıklarda mahsur kalan köpek, kurtarma ekipleri tarafından bulunmasına rağmen kurtarılamadı. Sahibi helikopterle hastaneye kaldırılırken, köpeğin kurtarılması için Sahil Güvenlik ekipleri görevlendirildi. Ancak köpek tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti. Olay, birçok kişinin büyük üzüntü duymasına neden oldu.


Advertisement